Καριόκες και τρουφάκια

Περιγραφή

Δύο λιχουδιές μια συνταγή. Δεν υπάρχει πιο σοκολατένιος πειρασμός.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. τρίμμα φρυγανιά
  • 2 πακέτα πτιμπερ τρίμμα
  • 1 πακέτο ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. καρύδια αλεσμένα.
  • 400 γρ. βούτυρο
  • 1 ποτήρι γάλα αραιωμένο
  • 1 κιλό κουβερτούρα
  • 1/2 φλυτζάνι καφέ κονιάκ (και λίγο παραπάνω νομίζω ότι ταιριάζει)
  • Τρούφα

 Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά πάρα πολύ καλά.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και τα ανακατεύμε με το γάλα και το κονιάκ.
  3. Ανακατεύμε όλα τα υλικά μαζί πάρα πολύ καλά.
  4. Φτιάχνουμε ένα ρολό το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
  5. Λιώνουμε τη σοκολάτα και βουτάμε τις καρυόκες, αφού προηγουμένως τις έχουμε κόψει στο σχήμα τους, τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα για να στεγνώσουν.
  6. Τέλος τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.

Για τα τρουφάκια.

  1. Οταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, πριν το βάλουμε στην κατάψυξη πλάθουμε μπαλάκια και τα τυλίγουμε με την τρούφα.

 

No Comments Yet

Comments are closed