Καραμανλής: Ο ελληνικός λαός περιμένει πολιτικές απαντήσεις για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα

«Ο ελληνικός λαός περιμένει πολιτικές απαντήσεις για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί».

Κληθείς να σχολιάσει τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έκανε λόγο για μία σκοτεινή υπόθεση, επισημαίνοντας ότι ένας κορυφαίος υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης εμφανίζεται να έρχεται σε συναλλαγές με συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Εκτίμησε ότι τα γεγονότα είναι συντριπτικά, αν και ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ευτυχής για τις εξελίξεις, για αυτό και ζητά από τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση, διότι η ύπαρξη εξωθεσμικών κέντρων, παράλληλα με την εκτελεστική εξουσία, είναι επιβλαβής για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε επίσης ότι ο κ. Καλογρίτσας ιστορικά είχε σχέσεις με το ευρύτερο χώρο της αριστεράς, επομένως εκτίμησε ότι έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα αυτά που λέει και κάλεσε την αντιπολίτευση «κάποτε να πει την αλήθεια καθαρά στον ελληνικό λαό».

Τέλος, χαρακτήρισε δυστύχημα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα να υπάρχουν αυτές οι καταγγελίες και τόνισε ότι για το καλό της Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αξιωματική αντιπολίτευση και έχει θεσμικό ρόλο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει ένα θεσμικό ρόλο, πρέπει να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Και κατέληξε λέγοντας ότι: «Είναι δεδομένο ότι θα πάρει το δικαστικό δρόμο αυτή η υπόθεση, αλλά εγώ, ως πολιτικό πρόσωπο, περιμένω πολιτικές απαντήσεις. Αυτό, νομίζω, ότι περιμένει και ο ελληνικός λαός».

No Comments Yet

Comments are closed