Καραγιάννης: Ενωμένη η Θεσσαλονίκη για το Μετρό

Στο πλευρό του Υπουργού Υποδομών-Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο οποίος νωρίτερα επιθεώρησε τις εργασίες στα εργοτάξια των σταθμών Βενιζέλου και Νομαρχία του Μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο θεσσαλονικιός γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

“Ειδικά στο εργοτάξιο του σταθμού Βενιζέλου, ήταν μεγάλη η συγκίνηση όλων μας… Γιατί είδαμε αυτό το εμβληματικό έργο επιτέλους να προχωρά, αλλά είδαμε και τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα που με τη λύση που υλοποιούμε θα αναδειχθούν και θα γίνουν επισκέψιμα για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης μας. Ο σταθμός Βενιζέλου θα γίνει ένα Ανοιχτό Μουσείο”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καραγιάννης επέμεινε ωστόσο, στέλνοντας προφανώς μήνυμα σε όσους σχεδιάζουν προσφυγή στο ΣτΕ για το Σταθμό Βενιζέλου πως “η Θεσσαλονίκη δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο” και πως για πρώτη φορά, προχωράμε όλοι ενωμένοι για το Μετρό της Θεσσαλονίκης.

“Κυβέρνηση, Αττικό Μετρό, Δήμος, Περιφέρεια, τοπική κοινωνία, οι μεγαλύτεροι επιστημονικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι της πόλης και βέβαια το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, όλοι συμφωνούν ότι η λύση που οριστικά επιλέξαμε και εφαρμόζουμε, είναι η καλύτερη για την πόλη. Γιατί είναι η μόνη που εξασφαλίζει ότι και τα αρχαία θα προστατευτούν και το Μετρό θα κατασκευαστεί –και μάλιστα όσο πιο γρήγορα και οικονομικά είναι δυνατόν”, επισήμανε.

No Comments Yet

Comments are closed