Καπραβέλος: Δεν λειτουργεί το «ακορντεόν» – Προσεκτικό άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων

Την εκτίμηση ότι θα πρέπει να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες, με προσεκτικές κινήσεις και τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εξέφρασε το Σάββατο ο Διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος τάχθηκε εναντίον της τακτικής – «ακορντεόν» που ακολουθείται, σημειώνοντας πως «το “άνοιγε – κλείσε” μας οδηγεί σε μικρές ή μεγάλες εκρήξεις».

«Ο Μάρτης θα είναι ο τελευταίος μήνας της νόσου, θα αρχίσει η ύφεση μετά το Μάρτη – Απρίλη, αλλά πρέπει να αλλάξουν τα πάντα να στοχεύσουμε τη νόσο με ενίσχυση του ΕΣΥ για την εκρίζωση του ιού», δήλωσε ο εντατικολόγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ό,τι αφορά τα μεταλλαγμένα ιικά στελέχη, σημείωσε πως «ο φόβος κι ο τρόμος μας είναι οι μεταλλάξεις. Μέχρι στιγμής τα εμβόλια κυνηγάνε τον ιό, και τον έχουν καταφέρει, όμως οι μεταλλάξεις συνεχίζονται, και ο φόβος είναι μήπως η μετάλλαξη κερδίσει το εμβόλιο, γιατί τότε θα ξεκινήσουν όλα από την αρχή».

«Η επιστήμη θα προσαρμοστεί αλλά θα πάρει χρόνο, καλό είναι να αποφεύγουμε τη διασπορά και να ελέγξουμε τις αλυσίδες μετάδοσης για να μπορέσουμε τελικά να εκριζώσουμε τον ιό», πρόσθεσε ο Νίκος Καπραβέλος.

Ερωτηθείς, παράλληλα, γιατί τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν αυξηθεί, απάντησε ότι «σε αυτό συμβάλλουν μεν οι υπερμεταδοτικές μεταλλάξεις, αλλά δεν καταφέραμε και να ελέγξουμε την κινητικότητα και τους συνωστισμούς, είτε αυτό λέγεται παρέα, είτε ΜΜΜ».

«Δεν είχαμε πίεση χθες στην εφημερία μου δεν έχει σχέση το τρίτο κύμα με το δεύτερο που βιώσαμε. Η πίεση στο ΕΣΥ είναι ελεγχόμενη, θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε γρήγορα για να μπούμε στην τελευταία φάση ύφεσης της νόσου όπου πρέπει να αλλάξει η στρατηγική μας να σταματήσουμε να περιορίζουμε τα ανθρώπινη δραστηριότητα να μείνουν όλα ανοιχτά, και να δώσουμε βάση στο υγειονομικό σύστημα να εκριζώσει τον ιό… Δε θα φτάσουμε στο σημείο μηδέν», κατέληξε.

No Comments Yet

Comments are closed