Κάνει κόμμα ο Γιάνης Βαρουφάκης;

Kινητικότητα στο χώρο των ευρύτερης αριστεράς καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. Τρία χρόνια από τις εκλογές του 2015 και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, με διάχυτη την εντύπωση ότι το κόμμα έχει απώλειες και προς τα δεξιά αλλά και προς τα αριστερά, οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις στον χώρο πληθαίνουν. Χτες ο Αλέκος Αλαβάνος, που κινείται εδώ και καιρό σε μια λογική να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ΕΕ, προανήγγειλε τη δημιουργία κόμματος, με πιθανή τη συνεργασία του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Χτες ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άφησε και αυτός ανοικτό το ενδεχόμενο να κατέβει στον πολιτικό στίβο, δημιουργώντας μια νέα πολιτική κίνηση.

«Πριν τρία χρόνια, σαν σήμερα, ο λαός έδωσε εντολή για τέλος της χρεοδουλοπαροικίας. Η εντολή αυτή παραβιάστηκε. Τελική ήττα όμως δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει τελική νίκη. Ραντεβού σε 2 μήνες, στις 26 Μαρτίου, για ένα νέο ξεκίνημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Να θυμίσουμε ότι ο πρώην υπουργός οικονομικών είχε εκλεγεί το Γενάρη του 2015 βουλευτής στη Β’ Αθηνών, συγκεντρώνοντας πάνω από 140 χιλιάδες σταυρούς προτίμησης. Στη συνέχεια διετέλεσε υπουργός οικονομικών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις 27 Ιανουαρίου έως την παραίτησή του την 6η Ιουλίου του 2015. Κατόπιν ενεργοποιήθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο δημιουργώντας σταδιακά το Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025 (DiEM25).

No Comments Yet

Comments are closed