Κανελόνια με κιμά

Περιγραφή

Η συνταγή αυτή είναι πεντανόστιμη και θα αρέσει και στον πιο απαιτητικό!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουτί κανελόνια
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μπώλ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ντοματοχυμό
  • λίγο ελαιόλαδο για τσιγάρισμα
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. τριμμένο τυρί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι.
  2. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και τον μισό νταματοχυμό, και βράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Όταν βράσει προσθέτουμε τον μαϊντανο και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Για την κρέμα:

  1. Σε ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι, την βάζουμε στο μάτι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να χρυσίσει.
  2. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύντας συνεχώς.
  3. Όταν ζεσταθεί το γάλα, κατευάζουμε την κατσαρολα απο το μάτι και προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  4. Την ξαναβάζουμε στο μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήξει.
  5. Κατευάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα του κιμά στην κρέμα και ανακατεύουμε.
  7. Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ και βάζουμε στον πάτο, λίγο ντοματοχυμό.
  8. Γεμίζουμε τα κανελόνια και το μείγμα που θα περισσέψει το περιχύνουμε από πάνω.
  9. Ρίχνουμε λίγο ακόμα ντοματοχυμό και πασπαλίζουμε με το τυρί.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέξτε τα κανελόνια να μην χρειάζονται βράσιμο. Κατά το γέμισμα εφάπτετε την μία άκρη από το κανελλόνι στο ταψί για να μην βγαίνει η γέμιση.

 

 

No Comments Yet

Comments are closed