Το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, σύμφωνα με το Tripadvisor -Αγγλική παμπ, σαν ζωγραφιά, στην εξοχή

Εξωτερικά μοιάζει σαν ένα ακόμη οικογενειακό, ζεστό εστιατόριο, ένα ειδυλλιακό σημείο στη βρετανική εξοχή.

Αλλά το εστιατόριο Black Swan Pub κέρδισε τη μάχη απέναντι σε μεγαθήρια ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο. Κέρδισε την πρώτη θέση του κοινού στο Tripadvisor Traveller’s Choice awards.

Ετσι, το Black Swan, με επικεφαλής τον νεαρό σεφ Tommy Banks, είναι το πρώτο βρετανικό εστιατόριο που κερδίζει αυτή τη διάκριση από το τουριστικό σάιτ Tripadvisor, στο οποίο οι ταξιδιώτες γράφουν τις εντυπώσεις τους από τα μέρη που επισκέπτονται και βαθμολογούν.

Απέχει 5 ώρες από το Λονδίνο με λεωφορείο και βρίσκεται στο βόρειο Γιορκσάιρ, ένα από τα πιο ειδυλλιακά σημεία της βρετανικής εξοχής. Το χωριό Olstead είναι γραφικό σαν ζωγραφιά, με τα δρομάκια, τα πανέμορφα σπίτια και τους καταπράσινους λόφους.

Tο εστιατόριο Black Swan ανήκει στην οικογένεια Banks και πέρασε στον γιό Tommy ο οποίος κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin όταν ήταν 24 ετών.

Εδώ δεν περιμένει κανείς να βρει το παραδοσιακό αγγλικό μενού με μπριζόλες και τηγανητές πατάτες. Διαθέτει το άψογο και αναπαυτικό παραδοσιακό βρετανικό στυλ αλλά υπερέχει γιατί ο νεαρός σεφ έχει πάθος με την κουζίνα και τα τοπικά, αγνά προϊόντα. Καλλιεργεί μόνος του σε λαχανόκηπο όσα μαγειρεύει για τους πελάτες του, σέβεται τις εποχές και τα εποχικά προϊόντα. Από λεμόνια, ραδίκια, σαλάτες, σέλινο ως τα πιο σπάνια λουλούδια με τα οποία κοσμεί τα πιάτα του, όλα καλλιεργούνται σε λαχανόκηπο. Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, ο σεφ διατηρεί τα λαχανικά σε κονσέρβες, σε τουρσιά ή στην κατάψυξη ώστε να εφοδιάζεται για τον χειμώνα.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση σήμερα για τοπική και οικολογική κουζίνα. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να εισάγουμε όσα δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε μόνοι μας. Πρέπει να τρώμε εποχικά, όπως έκαναν οι άνθρωποι παλιά. Βέβαι, το να καλλιεργήσεις λαχανικά στη βόρεια Αγγλία, δεν είναι εύκολο, έχουμε πάγο ως τον Μάιο», λέει ο σεφ.

Η κουζίνα του δεν είναι εντελώς χορτοφαγική, Ο Tommy οφείλει το αστέρι του Michelin στον τρόπο με τον οποίο ανακάλυψε και καινοτόμησε στις παραδοσιακές συνταγές κρέατος της περιοχής.

 

No Comments Yet

Comments are closed