Το κάλεσμα (και οι διευκρινήσεις) των «Έξι» του Δήμου Θεσσαλονίκης

Του Βαγγέλη Πλάκα

Το τελευταίο διάστημα, όπως σας έχουμε από καιρό ενημερώσει, έξι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, διαφορετικών τοποθετήσεων και αφετηριών, έχουν αναπτύξει έναν κοινό αντιπολιτευτικό βηματισμό. Χαρακτηριστικές είναι οι κοινές παρεμβάσεις τους όπως η αυτοψία στο ΣΜΑ και οι ειδικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν ζητήσει για καθαριότητα, πλημμύρες και σύστημα στάθμευσης. Βασικός στόχος τους είναι η αντιπολίτευση στην διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη ωστόσο ακούσια ή εκκούσια δημιουργείται και μια κοινή αυτοδιοικητική και τοπική ατζέντα.

Οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι είναι ο ανεξάρτητος πλέον Παναγιώτης Αβραμόπουλος, συνιδρυτής της Πρωτοβουλίας όπως και ο Ανδρέας Κουράκης που συμμετέχει αν και παραμένει στην «Πρωτοβουλία», ο Γιώργος Αρβανίτης, επίσης μέλος της «Πρωτοβουλίας», ο Γιώργος Αβαρλής, από την προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ «Ανοικτή Πόλη» που έχει διαφωνήσει με τη στήριξη Τσίπρα στον Μπουτάρη, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, εδώ και καιρό ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με την «Πρωτοβουλία» και πρώην αντιδήμαρχος και η Μόνικα Αίβάζογλου, επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξης «Γειτονιές σε Δράση».

Οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Το τελευταίο διάστημα μία ομάδα 6 δημοτικών συμβούλων, με διαφορετική αφετηρία, αλλά σε συνέχεια ενός κοινού προβληματισμού για πράγματα που είτε δε γίνονται, είτε γίνονται με λάθος τρόπο από τη διοίκηση του Δήμου, έχει αποστείλει σειρά αιτημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης για συζήτηση πάνω σε εξαιρετικά σημαντικά θέματα που αφορούν την καθαριότητα, την ελεγχόμενη στάθμευση και τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου. Δυστυχώς έχουμε συναντήσει ένα τοίχο μπροστά μας και μια συνεχή άρνηση για εξεύρεση λύσεων».

 

Η είδηση όμως πως οι «Έξι» παραχωρούν την Πέμπτη κοινή συνέντευξη Τύπου προκάλεσε πολλά σχόλια για το κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει εκτός από το επίπεδο μιας αντιπολιτευτικής συνεργασίας εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και σε αυτό μιας συνεργασίας για τη δημιουργία μιας αυτοδιοικητικής παράταξης ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019. Οι ίδιοι ωστόσο στη σημερινή τους πρόσκληση για την συνάντηση-συζήτηση με τους δημοσιογράφους σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι: «Η κίνηση μας αποσκοπεί κι έχει ήδη, σε ένα βαθμό, επιτύχει να ταρακουνήσει τα νερά στο τέλμα που λέγεται Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, να ενεργοποιήσει δυνάμεις και να αποτελέσει μια χρήσιμη και τεκμηριωμένη αντιπολιτευτική φωνή για την πόλη.  Η συζήτηση της ερχόμενης Πέμπτης δε σηματοδοτεί την ανακοίνωση μιας νέας δημοτικής παράταξης, αλλά την από κοινού κατάθεση των προβληματισμών μας και των κινήσεων που έχουμε παρουσιάσει ως τώρα».

 

 

No Comments Yet

Comments are closed