Καλαφάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα… πίσω από τον ήλιο – Προσωπική επιτυχία Μητσοτάκη η μορφή του προγράμματος των 32 δισ. ευρώ

Αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί… τι γίνεται στις σύγχρονες οικονομίες εντόπισε ο Γ.Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος” με τον Βαγγέλη Μωυσή, αναφορικά με την κριτική της αντιπολίτευσης για τη μέθοδο ΣΔΙΤ που ακολουθείται στα έργα της Θεσσαλονίκης και για το μοντέλο λειτουργίας του Μετρό της πόλης μετά την ολοκλήρωσή του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ακόμα ότι είναι… πίσω από τον ήλιο», τόνισε. «Δεν μπορεί να καταλάβει τι γίνεται στις σύγχρονες οικονομίες και στις σύγχρονες κοινωνίες, όταν ακόμα ουσιαστικά δαιμονοποιεί τις συμπράξεις Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που αποτελούν εργαλείο ανάπτυξης με οφέλη για κοινωνία και οικονομία σε όλο τον κόσμο. Δείχνει ότι έχει ακόμα τις εμμονές του ή προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα εσωτερικά του προβλήματα, από τις πολλές τάσεις, που όσο δεν πάει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύονται περισσότερο.»

Ο ίδιος τόνισε πως γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον … αντιπολίτευση με συγκρίσιμη κυβερνητική προϊστορία: «Δεν είναι πια ο ΣΥΡΙΖΑ του 2014 που δεν είχε κυβερνήσει ποτέ. Ο κόσμος έχει πλέον τη δυνατότητα να συγκρίνει. Τι είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα, σε στιγμές κρίσης και σε περιόδους ομαλότητας, και τι κάνει η σημερινή κυβέρνηση.»

Αναφερόμενος στη δημοσκοπική διαφορά, συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση προχώρησε γρήγορα σε πολλούς τομείς, επιδείχθηκαν αντανακλαστικά και σε κρίσεις έναντι φυσικών καταστροφών και στα γνωστά θέματα του μεταναστευτικού και του κορωνοϊού. Άρα ο πολίτης δικαίως δείχνει μια εμπιστοσύνη πρωτόγνωρη στην κυβέρνηση, αλλά αυτή η διαπίστωση αυξάνει και την ευθύνη. Έχουμε ακόμα ανηφόρα μπροστά μας. Και πρέπει να πηγαίνουμε βήμα προς βήμα, κερδίζοντας καθημερινά έδαφος. Είναι σαν το πρωτάθλημα, που πρέπει να κερδίζεις κάθε αγώνα, χωρίς να υποτιμάς κανέναν αντίπαλο και να κάνεις απολογισμό με την τελική συγκομιδή.»

Ο Γ.Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίαςαναγνώρισε ότι υπάρχουν ζητήματα που χρειάζονται βελτίωση, είτε σε λεπτομέρειες το νομοθετικού έργου, είτε σε θέματα όπως είναι η αυστηρότητα των όρων των τραπεζών για τη χορήγηση ενισχύσεων ρευστότητας: «Δεν πρέπει ως βουλευτές να φοβόμαστε να ακούμε τους πολίτες ως άτυπους συμβούλους, από το παιδί που δουλεύει delivery, από τον μικροεπιχειρηματία που έχει ένα σουβλατζίδικο και ταλαιπωρείται από τις υποχρεώσεις, από τον μικρομεσαίο που δυσκολεύεται να βρει βοήθεια από την τράπεζα.»

Τέλος μιλώντας για το πρόγραμμα των 32 δισ. ευρώ που θα κατευθυνθούν στην Ελλάδα από την Ε.Ε. τα επόμενα χρόνια, τόνισε πως η μορφή του προγράμματος, αποτελεί σε μεγάλο βαθμό προσωπική διαπραγματευτική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η Ελλάδα, από “μαύρο πρόβατο” της Ε.Ε. είναι ξανά ένας ισότιμος εταίρος και συνομιλητής. Πολλά κερδήθηκαν με διαπραγματεύσεις εκτός προσκηνίου, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάινεν και με άλλους αξιωματούχους, για να έχει το πρόγραμμα αυτά τα χαρακτηριστικά. Να είναι δηλαδή στο μεγαλύτερο μέρος επιχορηγήσεις και όχι δάνεια, αλλά και για την κοινωνική συνοχή να έχει χαρακτηριστικά που πραγματικά θα ενισχύσουν ευαίσθητες ομάδες, χωρίς δεν θα χαθεί στην γραφειοκρατία, όπως συνέβη σε κάποιες περιπτώσεις στο παρελθόν.»

No Comments Yet

Comments are closed