Καλά νέα από το χώρο των ΜΜΕ!

Τελικά υπάρχουν και καλά νέα στο χώρο των ΜΜΕ και του Τύπου. Ύστερα από μια περίοδο με πολλά προβλήματα, συρρικνώσεις, αναστολές κυκλοφορίας και έντονες πιέσεις σε όλους τους δημοσιογραφικούς ομίλους, κάτι φαίνεται να κινείται εντός του Νοεμβρίου.

Μόλις προχτές Κυριακή κυκλοφόρησε ξανά το «Έθνος της Κυριακής», που ευελπιστεί να πλασαριστεί σε μια καλή θέση και να αποσπάσει κομμάτι από την πίτα του κυριακάτικου Τύπου. Με την ομάδα που στελεχώνει το καθημερινό «Έθνος» να υποστηρίζει και την κυριακάτικη έκδοση και με στόχο να πλησιάσει κυκλοφοριακά «Το Βήμα». Τελευταία φορά που είχε κρεμαστεί στα περίπτερα ήταν με εκδότη τον Φώτη Μπόμπολα στις 28 Μαΐου. Τώρα με ιδιοκτήτη τον Ιβάν Σαββίδη, γραμμή φιλοκυβερνητική και το μάνατζμεντ στο 24Media του Δημήτρη Μάρη το κυριακάτικο «Έθνος» κυκλοφορεί εκ νέου,  ενώ μαζί του επιστρέφει ως ένθετο και η «Ημερησία».

Από την επόμενη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου o ραδιοσταθμός ΘΕΜΑ 104,6 εγκαινιάζει την παρουσία του στα ερτζιανά. Το καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού, ο οποίος θα εκπέμπει στους 104,6 μεγακύκλους, θα περιλαμβάνει δύο κεντρικές ενημερωτικές ζώνες, στις οποίες οι δημοσιογράφοι (κυρίως από το εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τα σάιτ protothema.gr, newmoney.gr και από το Action 24) θα εναλλάσσονται στα μικρόφωνα ανάλογα με την επικαιρότητα και τις ανάγκες της ειδησεογραφίας.  Με γνωστούς δημοσιογράφους, όπως οι Αντώνης Σρόιτερ, Βασίλης Χιώτης, Σταμάτης Μαλέλης, Μπάμπης Κούτρας, Αντώνης Λιάρος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Βασίλης Αδαμόπουλος, Μάκης Πολλάτος, Γιάννης Μακρυγιάννης, Νίκος Φελέκης και Δημήτρης Δανίκας ως παραγωγούς.
Τέλος την ίδια ημέρα, δηλαδή τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα «Ο Φιλελεύθερος», μια καθημερινή εφημερίδα που θα κινείται στη φιλελεύθερη γραμμή που ακολουθεί η ιστοσελίδα «liberal», με επικεφαλής τον Θανάση  Μαυρίδη και με απόψεις υποστηρικτικές προς τη  ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και με ένα φύλλο, που  όπως ομολογεί και ο εκδότης του, θα είναι «μια βαθιά ταξική εφημερίδα, μια εφημερίδα της μεσαίας τάξης που θα υποστηρίζει τα συμφέροντά της».

 

No Comments Yet

Comments are closed