Κ. Ζέρβας: Θέλω να είμαι ο Δήμαρχος που θα κάνει τη δουλειά

Το διακύβευμα του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών θέτει σε συνέντευξή του στο MyPortal.gr ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. “Συγκρούονται δυο σχέδια για τη Θεσσαλονίκη. Το ένα είναι μία κομματική επιλογή, χωρίς ιδιαίτερες αναφορές στην πόλη, που προέκυψε από ανάλογη πρωτοβουλία. Είναι μία –μη- πρόταση καθώς δεν εμφάνισε πρόγραμμα, προτεραιότητες, ιεραρχήσεις. Το άλλο, το δικό μας είναι ένα ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό σχέδιο ανάταξης της πόλης”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζέρβας σημειώνει πως έχει εμπιστοσύνη στην κρίση των Θεσσαλονικέων και προσθέτει πως οι πολίτες πρέπει να “απαιτήσουν ένα Δήμαρχο που θα κάνει τη δουλειά, που θα νοιάζεται για την καθημερινότητα των πολιτών και που θα δίνει λύσεις σε κάθε γειτονιά της πόλης. Που θα ξανακάνει περήφανη τη Θεσσαλονίκη και τους πολίτες της. Αυτός ο Δήμαρχος θέλω να είμαι για τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης. Ο Δήμαρχος που θα κάνει τη δουλειά. Χωρίς δικαιολογίες”.

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Πλάκα

Η καθυστέρηση έκδοσης του επίσημου τελικού αποτελέσματος αποτέλεσε ένα εμπόδιο στον προεκλογικό σας αγώνα ενόψει δευτέρου γύρου;

Από την πρώτη στιγμή είχαμε πλήρη εικόνα του αποτελέσματος αλλά σεβόμενοι τις διαδικασίες περιμέναμε την επίσημη ανακοίνωσή τους. Η διαφορά μας ήταν καθαρή και το αποτέλεσμα μη ανατρέψιμο. Από τη Δευτέρα προχωρήσαμε κανονικά στο σχεδιασμό μας. Έχουμε κάνει μόνο το ένα από τα δύο βήματα. Την ερχόμενη Κυριακή ολοκληρώνουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Στόχος μας να ενώσουμε την πόλη, να την αλλάξουμε και να την πάμε μπροστά. Εκεί που της αξίζει – εκεί που αξίζει στους Θεσσαλονικείς.

Ο κ. Ταχιάος μπαίνει στον 2ο γύρο με ένα προβάδισμα 7.5 μονάδων. Δεν τον τοποθετεί αυτό στη θέση του φαβορί για να κόψει πρώτος το νήμα των εκλογών;

Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των Θεσσαλονικέων. Το απέδειξαν στον πρώτο γύρο των εκλογών όταν μας έδωσαν με την ψήφο τους το δικαίωμα να είμαστε εδώ σήμερα. Τους προσκαλώ να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Αν υπολογίζαμε φαβορί, συσχετισμούς, νουθεσίες, αν ακολουθούσαμε εντολές και υποδείξεις, δεν θα φτάναμε εδώ. Στήριγμά μας η πόλη και μόνον η πόλη. Οι κάτοικοι, οι δημότες. Από αυτούς παίρνουμε δύναμη, σε αυτούς λογοδοτούμε.

Η μεγάλη νίκης της ΝΔ στις ευρωεκλογές δεν δίνει “αέρα” και στην υποψηφιότητα του κ. Ταχιάου που υποστηρίζετε από το εν λόγω κόμμα;

Κάθε κάλπη έχει το δικό της μήνυμα. Έχω πει ότι εμένα με ενδιαφέρει η Θεσσαλονίκη. Δεν τη βλέπω και δεν την είδα ποτέ ως σκαλοπάτι ανέλιξης, ούτε ως οργανισμό του δημοσίου για να διεκδικώ μία θέση. Η πόλη χρειάζεται δήμαρχο και θα αποφασίσει στην κατάλληλη κάλπη για αυτό. Είναι πολύ πιο σημαντικό στα δικά μου μάτια να προκύψει μία διοίκηση εμπνευσμένη, οραματική, εργατική που θα πάει μπροστά την πόλη από οτιδήποτε άλλο.

Με ποιο μήνυμα θα πάτε ως τις κάλπες της Κυριακής; Ποιο είναι το διακύβευμα της Κυριακής; Ταχιάος ή Ζέρβας;

Συγκρούονται δυο σχέδια για τη Θεσσαλονίκη. Το ένα είναι μία κομματική επιλογή, χωρίς ιδιαίτερες αναφορές στην πόλη, που προέκυψε από ανάλογη πρωτοβουλία. Είναι μία –μη- πρόταση καθώς δεν εμφάνισε πρόγραμμα, προτεραιότητες, ιεραρχήσεις. Το άλλο, το δικό μας είναι ένα ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό σχέδιο ανάταξης της πόλης. Περπατήσαμε κάθε γειτονιά, αναδείξαμε κάθε ζήτημα, συνθέτουμε, απευθυνόμαστε σε όλες και όλους, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς διχασμό. Δεν είναι λοιπόν ζήτημα προσώπων. Είναι ζήτημα αντίληψης, πρότασης και οράματος για την πόλη. Το διακύβευμα είναι ένα. Ποια πόλη θέλουμε και πως θα φτάσουμε εκεί. Εμείς αποδείξαμε πως έχουμε τις απαντήσεις, έχουμε και τον τρόπο. Νίκη για τη Θεσσαλονίκη, σημαίνει νίκη για τον κάθε ένα και κάθε μία ξεχωριστά.

Ποιο μήνυμα απευθύνετε στους πολίτες που δεν σας ψήφισαν στον πρώτο γύρο ενόψει του δευτέρου γύρου;

Είναι λογικό στον πρώτο γύρο να υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές. Ειδικά φέτος στη Θεσσαλονίκη η πληθώρα των υποψηφιοτήτων έδωσε τη δυνατότητα έκφρασης σε κάθε ιδεολογική, πολιτική και αυτοδιοικητική απόχρωση. Στο δεύτερο γύρο όμως το ερώτημα αλλάζει. Στο δεύτερο γύρο αποφασίζουμε ποιος θα είναι δήμαρχος. Οι επιλογές είναι συγκεκριμένες, μαζί και όσα τις χαρακτηρίζουν. Απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μου πέρα από κόμματα και άλλους διαχωρισμούς, σε κάθε έναν και καθεμία ξεχωριστά και τους καλώ να υπερασπιστούμε όλοι μαζί την πόλη μας και να την πάμε μπροστά. Να την αλλάξουμε για να γίνει καλύτερη για όλους. Τους προσκαλώ να κάνουμε το επόμενο βήμα και να ενώσουμε δυνάμεις. Με λίγα λόγια και πολλή δουλειά. Να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Να απαιτήσουν ένα Δήμαρχο που θα κάνει τη δουλειά, που θα νοιάζεται για την καθημερινότητα των πολιτών και που θα δίνει λύσεις σε κάθε γειτονιά της πόλης. Που θα ξανακάνει περήφανη τη Θεσσαλονίκη και τους πολίτες της. Αυτός ο Δήμαρχος θέλω να είμαι για τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης. Ο Δήμαρχος που θα κάνει τη δουλειά. Χωρίς δικαιολογίες.

Ο συνδυασμός σας απέσπασε 7 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο και του κ. Ταχιάου 11. Η διοίκηση απαιτεί κατ’ ελάχιστον 25 έδρες. Ποιες συνεργασίες μπορείτε να κάνετε αν εκλεγείτε δήμαρχος;

Είναι πρόωρη μια τέτοια συζήτηση πριν ακόμα μιλήσουν οι πολίτες δια της ψήφου. Κρατείστε τούτο. Θα κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί μία σταθερή πλειοψηφία βασισμένη πάνω σε προγραμματικές συγκλίσεις και πολιτική συμφωνία. Πάγια θέση μου πως οι συνεργασίες πάνε τα πράγματα μπροστά και βαθιά πεποίθησή μου πως κανείς δεν έχει το μονοπώλιο των ικανοτήτων. Είμαι σίγουρος πως και σε άλλους συνδυασμούς υπάρχουν αξιόλογα στελέχη. Η πόλη θα προχωρήσει.

No Comments Yet

Comments are closed