Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη, ευρωπαϊκή μεσογειακή μητρόπολη, με διαρκή ιστορία 24 αιώνων, κόμβος και κορυφαίος προορισμός

 

«Οι προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης και οι μεταβολές των σύγχρονων κοινωνιών έδωσαν χώρο σε λαϊκιστές πολιτικούς να υποσχεθούν απλοϊκές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Ο λαϊκισμός έγινε το «εργαλείο» που κερδίζει εκλογές», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Δήμαχρςο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβαςσε συνέντευξή του στο περιοδικό «Μ»  της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Διευκρινίζει ωστόσο ότι «στην πράξη,όπου δοκιμάζεται αποτυγχάνει αφήνοντας πίσω κάθε λογής συντρίμμια. Σε επίπεδο αισθητικής ο λαϊκιστής πολιτικός προσπαθεί μέσω μιας ατάκας, μια ς εύπεπτης πρότασης να σαγηνεύσει τον ψηφοφόρο», αναφέρει ο κ. Ζέρβας για να εκφράσει την άποψη ότι «αν κάποιος έχει ξεκάθαρες απόψεις και είναι συγκροτημένος μπορεί να αντισταθεί στις Σειρήνες του λαϊκισμού».

Αναφορικά με το μεγαλύτερο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης αυτήν την περίοδο ο κ. Ζέρβας απαντά ότι αυτό είναι «η καθαριότητα και οι μετακινήσεις» καθώς σε αυτούς τους τομείς όπως τονίζει «οι βαθμοί είναι κάτω από τη βάση» σημειώνοντας ότι «όσο όμορφη και να λέμε ότι είναι η Θεσσαλονίκη, το γεγονός ότι είναι βρώμικη και δυσλειτουργική τοποθετεί τον πήχη της ποιότητας ζωής χαμηλά. Αδιάθετοι πόροι από ανταποδοτικά τέλη και κακή διαχείριση του προσωπικού στην καθαριότητα, που είναι άνθρωποι εργατικοί και με αυταπάρνηση. Είναι ευθύνη της διοίκησης, του μάνατζμεντ».

Παράλληλα υπογραμμίζει τα προβλήματα στην μετακίνηση του πολίτη αναφέροντας ότι την «καθυστέρηση στα έργα του μετρό» σημειώνοντας ότι για αυτά τα προβλήματα «δεν υπάρχει αντίδραση, δεν υπάρχει πολιτικό κέντρο που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και την ευθύνη των αποτελεσμάτων. Η  πόλη είναι παρατημένη στον αυτόματο πιλότο».

Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημειώνει τη διαφωνία του με τους χαρακτηρισμούς που αποδίδονται στην πόλη όπως «πρωτεύουσα των Βαλκανίων», «συμπρωτεύουσα». Αυτά είναι παρηγοριά στον πικραμένο. Η προοπτική είναι συγκεκριμένη: ευρωπαϊκή μεσογειακή μητρόπολη, με διαρκή ιστορία 24 αιώνων, κόμβος και κορυφαίος προορισμός. Επίκεντρο μιας εθνικής αναπτυξιακής προσπάθειας με νέες κατευθύνσεις», καταλήγει στην συνέντευξή ο Κωνστνατίνος Ζέρβας

 

No Comments Yet

Comments are closed