Κ.Ζέρβας (ενόψει ανοιξιάτικου σ/κ): Δεν θα επιτρέψω την εικόνα του προηγούμενου Σαββατοκύριακου στη Θεσσαλονίκη

Αυστηρό μήνυμα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης στέλνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας καλώντας όλους να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα και ωριμότητα και να μην ξαναπαρουσιαστούν οι εικόνες του προηγούμενου Σαββατοκύριακου στη Θεσσαλονίκη, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Flash.gr

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προειδοποίησε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία θα είναι σε επιφυλακή και θα εφαρμοστούν όλα όσα έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση ως προς τους κανόνες ασφαλείας προκειμένου για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο κ.Ζέρβας επισήμανε ότι δεν πρέπει να ξαναυπάρξουν εικόνες συνωστισμού και αυξημένη κίνηση πολιτών στην παραλία και τη νέα παραλία Θεσσαλονίκης και κατα μήκος όλου του παραλιακού μετώπου, στο Σέϊχ-Σου, τα πάρκα και τις πλατείες αλλά και τις Λαϊκές όπου παρατηρήθηκε έντονο το φαινόμενου του συνωστισμού. Υπογράμμισε δε ότι αυτό «είναι έγκλημα απέναντι στον συνάνθρωπο.

Αναφερόμενος στους ανθρώπους που επικαλούνται θέματα υγείας για τον περίπατό τους τόνισε ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται χρονικά ελεγχόμενα και τις πρωϊνές ώρες όπως και ο «περίπατος για τα κατοικίδιά μας, και σε σύντομο χρόνο, κατά το δυνατόν, και όλοι οι υπόλοιποι να συντονιστούμε με τις οδηγίες. «Δεν είναι ώρα να λύσουμε το ψυχολογικό μας πρόβλημα και να κάνουμε άσκοπες βόλτες, είναι θέμα εθνικής ασφάλειας και υγείας και αυτό πρέπει αν καταλάβουν όλοι». Κάλεσε δε τους πολίτες να βρουν ασχολίες εντός της οικίας τους ευχάριστες με τις οποίες μπορούν να απασχοληθούν ώστε να κατευνάσουν το όποιο άγχος και εκνευρισμό από τον εγκλωβισμό και προς τούτο αποσκοπούσε και η συμβολική κίνηση του δήμου να μοιράσει γλαστράκια στους δημότες. Αναφέρθηκε ακόμα στις ενέργειες του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη μέριμνα προς τους ηλικιωμένους, την επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κτλ.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε επίσης και συνεχάρη τους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην καθαριότητα και τις υπηρεσίες τα γκισέ και κτλ οι οποίοι αυτές τις δύσκολες ώρες εργάζονται με αυταπάρνηση.

Κάλεσε τέλος άπαντες να μείνουν σπίτι το Σαββατοκύριακο τονίζοντας ότι «Δεν είναι Πάσχα – Δε είναι Δεκαπεντάυγουστος»

No Comments Yet

Comments are closed