Κ. Ζαχαριάδης: Ή θα βάλουμε κανόνες στο ποδόσφαιρο ή θα είναι μια ζούγκλα

«Δεν είναι δουλειά μου να υποθέσω το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, νομίζω όμως ότι είναι δουλειά κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη να αφήσει τους θεσμούς να λειτουργήσουν και να μπορέσει η Δικαιοσύνη να μας πει τι έχει γίνει και αν έχει γίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm», για το έργο της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης στην υπόθεση Novartis.

«Πρέπει να αφήσουμε να λειτουργήσει η επιτροπή, με βάση τις διαδικασίες της και τη Δικαιοσύνη και να εξιχνιάσει ό,τι υπάρχει», τόνισε και αφότου τελειώσουν όλα αυτά, μόνο τότε όλες οι υγιείς δυνάμεις του πολιτικού συστήματος, που υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, να πέσουν πάνω και να βοηθήσουν με θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε να μην ξανασυμβούν ποτέ αυτά, ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε πως «Η υπόθεση των όποιων σκανδάλων και η έρευνα και η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος είναι υγεία για πολιτικό σύστημα, δεν πρέπει να τη φοβόμαστε. Αυτό το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με υπόνοιες και με σκιές. Να δούμε πού υπάρχουν προβλήματα, αν υπάρχουν προβλήματα και τι προβλήματα είναι αυτά, να αποδοθούν οι ευθύνες, για να μπορέσει το πολιτικό σύστημα να γυρίσει σελίδα. Δεν μπορεί να γυρίσει το πολιτικό σύστημα σελίδα, εάν πλανάται πάνω από την κοινωνία, μέσα στα καφενεία, στις συζητήσεις, στα τραπέζια ότι υπάρχει μία γενική συγκάλυψη, ότι όλοι μαζί τα κλέψανε, ότι όλοι μαζί τα φάγανε, ότι όλοι οι πολιτικοί είναι κλέφτες».

Σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες εξυγίανσης, ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε πως «τα πολλά τελευταία χρόνια, κυβερνήσεις χάιδευαν φαινόμενα ανομίας, παρανομίας, παραγοντισμού, νταϊλίκια, καουμποϊλίκια και φτάσαμε σε ένα οριακό σημείο. Νομίζω ότι η απόφαση της διακοπής του πρωταθλήματος είναι σωστή, η συζήτηση σε βάθος είναι σωστή, πρέπει να υπάρξει σεβασμός στο υφιστάμενο πλαίσιο και όπου θεωρούμε ότι το υφιστάμενο πλαίσιο υστερεί να μπορέσει να ανανεωθεί, να εκσυγχρονιστεί». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «δεν είναι ζήτημα ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ, είναι ζήτημα λειτουργίας του ποδοσφαίρου και […] εδώ ή θα βάλουμε κανόνες, ώστε να παίζεται το άθλημα και να το απολαμβάνουμε ανεξάρτητα τι ομάδα είμαστε, ή θα είναι μια ζούγκλα μια τερατολογία, η οποία δεν θα είναι ποδόσφαιρο, αλλά θα είναι γουέστερν».

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα της ολοκλήρωσης του οικονομικού προγράμματος, απάντησε πως «δεν θα κοιμηθούμε ένα βράδυ τον Αύγουστο με μνημόνιο και θα ξυπνήσουμε χωρίς μνημόνια και θα είμαστε σαν να μας έχει περάσει μία αρρώστια αλλά θα είναι μια διαδικασία συνεχής, επίμονη, επίπονη και πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή και έμφαση, ιδίως στους δείκτες της κοινωνικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής και το καλό είναι ότι έχει έρθει η ώρα να αρχίσουμε να πηγαίνουμε σιγά – σιγά προς τα πάνω και αυτό να αρχίσει να αποτυπώνεται».

Στο τέλος, όσον αφορά την έναρξη των εργασιών του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ζαχαριάδης, υπογράμμισε πως «ο νέος φορέας πρέπει να αποφασίσει και να αποσαφηνίσει τον πολιτικό του προσανατολισμό, εάν θέλει να είναι μία ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, η οποία θα μπορεί να συνομιλεί και με τις δυνάμεις της Αριστεράς, όπως γίνεται και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και θα χαράξει ένα δρόμο αντιπαραθετικό και διαφορετικό στην ασκούμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική στην Ευρώπη, ή αν θέλει να είναι μια σοσιαλδημοκρατία δεξιόστροφη και προσαρμοσμένη σε αυτά που κάνει το ΕΛΚ στην Ευρώπη και συρρικνώνει τη σοσιαλδημοκρατία».

No Comments Yet

Comments are closed