Κ. Νοτοπούλου: Προτεραιότητα μας να φτιάξουμε μια προοδευτική συμμαχία στη Θεσσαλονίκη

«Προτεραιότητα μας είναι να φτιάξουμε μια προοδευτική συμμαχία στη Θεσσαλονίκη, γιατί με τρόμο και με θλίψη παρατηρώ τις παρουσιάσεις των ανθυποψηφίων μου που θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στον σκοταδισμό. Εμείς πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η υποψήφια δήμαρχος συναντήθηκε σήμερα με δημοσιογράφους όψει της πρώτης εκδήλωσης για την παρουσίαση του συνδυασμού της που θα γίνει την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., κοντά στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ και στην οποία η κα Νοτοπούλου θα παρουσιάσει και ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων του συνδυασμού της.

«Για εμάς αντίπαλος είναι τα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων της πόλης, των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και το μεγάλο στοίχημα είναι να υλοποιήσουμε τα όνειρα τους», είπε η κ. Νοτοπούλου και τόνιζε πως προτεραιότητα της είναι, επίσης, η ποιότητα ζωής των ανθρώπων και η καθαριότητα. Η υποψήφια δήμαρχος τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης του μητροπολιτικού χαρακτήρα του δήμου Θεσσαλονίκης ενώ για τον τομέα της καθαριότητας σημείωσε ότι στους σχεδιασμούς της είναι η αύξηση του προσωπικού και του εξοπλισμού, η καλύτερη διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων, η αξιοποίηση των βιοαποβλήτων και η εφαρμογή ενός νέο πλαισίου ανακύκλωσης, με στόχο τη μείωση των δημοτικών τελών.

Στις προτάσεις της περιλαμβάνονται η δημιουργία οπτικοακουστικού κόμβου, η ανάδειξη και των μουσουλμανικών μνημείων, όπως των εβραϊκών, η ανάπλαση της δυτικής Θεσσαλονίκης με επίκεντρο το Μουσείο Ολοκαυτώματος και το Πάρκο Μνήμης.

Αναφερόμενη στον Γιάννη Μπουτάρη τόνισε ότι έφερε άλλο αέρα στην πόλη. Τόλμησε, είπε, και έκανε πολλά που εμείς σκεφτόμασταν και ψάχναμε τρόπο για να τα πούμε πιο ήπιο τρόπο και έχει να επιδείξει πολλά στον τομέα της εξωστρέφειας. Εκεί που δεν τα πήγε καλά, είπε, είναι στον τομέα της καθαριότητας κι αυτό, όπως εξήγησε, επειδή βρέθηκε μέσα σε μνημονιακές συνθήκες, με ελλείψεις σε προσωπικό και περικοπές στα απαιτούμενα κονδύλια.

Σε ερώτηση για τον Νίκο Ταχιάο, απάντησε πως μπορεί να είναι μπροστά επειδή έχει τη στήριξη ενός μεγάλου κόμματος, αλλά φαβορί είναι όποιος μιλάει με τον κόσμο και είναι άλλος. Αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζουν οι πολίτες ως υποψήφια δήμαρχο εμφανίστηκε ενθουσιασμένη. «Έπαθα πλάκα» απάντησε σε σχετική ερώτηση, τονίζοντας πως κυκλοφορεί με άνεση στον κόσμο.

No Comments Yet

Comments are closed