Κ. Νοτοπούλου: Κρύβουν το παρελθόν, τάζοντας καθρεφτάκια ή ξεπουλήματα και ιδιωτικοποιήσεις

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» στη μεγάλη γιορτή της πόλης.

Από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου έστειλε μήνυμα νίκης.

«Είμαστε εδώ, και δίνουμε τη μεγάλη μάχη, τη σπουδαία μάχη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης για να κρατήσουμε την πόλη στο φως» τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου.


Η υποψήφια Δήναρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για το όραμα της παράταξής της «να φτιάξουμε μια πόλη κοινωνικά δίκαιη, φιλική, φιλόξενη για όλους τους ανθρώπους. Μια πόλη συμπεριληπτική που δεν θα αφήνει κανέναν και καμία στο περιθώριο».

«Ο Δήμος είναι το πρώτο κύτταρο δημοκρατίας» επισήμανε η Κατερίνα Νοτοπούλου, σημειώνοντας ότι η στην παράταξη «Θεσσαλονίκη-Μαζί», «Δεν βλέπουμε τον Δήμο ως προσωπική ιδιοκτησία ή φέουδο, όπως άλλοι. Αντίθετα προκρίνουμε το συμμετοχικό σχεδιασμό. Δεν φοβόμαστε να μοιραστούμε την διοίκηση γιατί η εξουσία ανήκει στον λαό. Το νομοθετήσαμε είναι η ώρα να γίνει πράξη. Παίρνουμε την πόλη στα χέρια μας, σχεδιάζουμε εμείς τη ζωή μας«.

Εξαπέλυσε δε επίθεση στους υπόλοιπους υποψήφιους για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, λέγοντας: Ακούω τους ανθυποψήφίους μου με θράσος να κρύβουν το παρελθόν, τάζοντας καθρεφτάκια ή με μεγαλύτερη ειλικρίνεια ξεπουλήματα και ιδιωτικοποιήσεις. Τους ακούμε να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών για να επιστρέψουμε στο παρελθόν και τους απαντούμε: Να επιστρέψετε μόνοι σας.
Εμείς προχωράμε μπροστά. Προχωράμε!
Γιατί δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια τώρα δεν κάνανε κάτι για την πόλη και τους ανθρώπους της. Δεν έχουν ούτε πρόγραμμα, ούτε λύσεις. Η Θεσσαλονίκη Μαζί, εμείς πρεσβεύουμε το καινούργιο, την προσπάθεια, την πόλη, τις ιδέες που γίνονται πράξη, υπογράμμισε.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου στη χθεσινοβραδινή της ομιλία τόνισε τα «4 ΔΕΝ» που είναι εκτός σκεπτικούς της παράταξής: Δεν υποσχόμαστε χωρίς αντίκρισμα.
Δεν εργαζόμαστε για τους λίγους.
Δεν εξαρτόμαστε από συμφέροντα και
Δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε.
Δεν ανήκουμε σε όσους κράτησαν την πόλη στάσιμη δίχως υποδομές για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

Εξαπολύοντας επίθεση και υποννοώντας συνφέροντα που λυμαίνονταν την πόλη είπε:Γιατί στη Θεσσαλονίκη καθηλωμένη στη μιζέρια που έχτιζαν τόσες δεκαετίες κάποιοι θησαύρισαν.
Για τους πολλούς υπάρχει λύση και η λύση είμαστε ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ

Γιατί η Θεσσαλονίκη έκανε βήματα μπροστά και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Δεν γυρνά πίσω.
Η Θεσσαλονίκη ανήκει στο μέλλον.
Η Θεσσαλονίκη τολμά!
Τολμά να γίνει μία ευρωπαϊκή Μητρόπολη.
Λόγω της σημαντικής αξιοζήλευτης γεωπολιτικής της θέσης αποτελεί κόμβο ενεργειακό, ψηφιακό, υποδομών και μεταφορών.

Στη συνέχεια η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέπτυξς το όραμα της παράταξής της για τον Δήμο:

Το όραμά μας για ΜΙΑ Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Μητρόπολη περιγράφεται σε 4 άξονες.

Αγωνιζόμαστε για μια Δίκαιη πόλη
Επιδιώκουμε να φτιάξουμε την πόλη πρότυπο κυκλικής Οικονομίας.
Ζωντανεύουμε κάθε γειτονιά.
Υπερασπιζόμαστε την συλλογική μνήμη.
Σεβόμαστε το παρελθόν και προχωράμε στο μέλλον.
Η Θεσσαλονίκη, από καθηλωμένη συμπρωτεύουσα, γίνεται ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και γέφυρα συνεργασίας των λαών.
Προχωράμε μαζί για να συνεχίσουμε να κρατάμε το τιμόνι της διαβαλκανικής συν-ανάπτυξης.
Όραμά μας η Θεσσαλονίκη που γίνεται κόμβος δικτύων να γίνει κέντρο της Νοτιαοανατολικής Ευρώπης.
Όραμά μας, όμως, είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη μια πόλη για όλες και όλους, πέρα από κάθε διάκριση. Μια πόλη που θα σέβεται και θα στηρίζει τους ανθρώπους της, ιδιαίτερα τους ευάλωτους.
Στόχος μας είναι η Θεσσαλονίκη να γίνει μια Εύκολη πόλη που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες μας. Μια πόλη που θα ζούμε καλά. Μια πόλη όπως την χρειαζόμαστε εμείς και όχι μια πόλη εξυπηρετεί νεοφιλελεύθερα σχέδια, συμφέροντα ή ναρκισσιστικές φαντασιώσεις αλλά μια πόλη όπως τολμάμε σήμερα να την ονειρευτούμε. Πόλη να ζεις!
Μίλησε ακόμα για το σχέδιο και το πρόεγραμμα της παράταξής της που διαμορφώθηκε όπς είπε σε κάθε γειτονιά, σημειώνοντας: Έχουμε σχέδιο και αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Φτάνει με τις μικροπολιτικές του παρελθόντος. Εμείς δεν ασχολούμαστε με αυτά… Και ξέρουν οι κάτοικοι της πόλης ότι εμείς τα έργα τα τελειώνουμε, εμείς τις τρύπες, είτε είναι των υποδομών, είτε στα οικονομικά, τις κλείνουμε. Εμείς τα σχέδια τα κάνουμε πράξη, είπε χαρακτηριστικά.

Δεσμεύτηκε ακόμα για μία έξυπνη πόλη, περισσότερο πράσινο, για νέες παρεμβάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, μίλησε για αναβάθμιση των ύδη υπαρχουσών δομών και τη δημιουργία νέων, όπως ΚΑΠΗ, ΚΕΠ υγείας κτλ.τ

Εξέφρασε ακόμα τη στήριξη της παράταξής της σε θεσμούς που προστεύουν ανθρώπινα δικαιώματα κάνοντας παράλληλα αναφορά στην υποστήριξη του Thessaloniki Pride.

Έκανε λόγο για αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας αστέγων και ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, και αναφέρθηκε ακόμα σε ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτιρίων και υπηρεσιών.

Αναφερόμενη στο θέμα της καθαριότητας είπε: Η καθαριότητα είναι αξεδιάλυτα συνδεδεμένη με την ανακύκλωση κι αυτή με την προστασία του περιβάλλοντος. Βασική αρχή μας είναι η Κυκλική Οικονομία.

Αναφέρθηκε ακόμα σε αλλαγές στην πόλη ώστε να γίνει προσβάσιμη από όλους και να θυμίζει ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Αναφερόμεν η στον πολιτισμό είπε ότι η Θεσσαλονίκη γίνεται καλλιτεχνούπολη, από τα αναβαθμισμένα Δημήτρια μέχρι το εμβληματικό μας project για την δημιουργία Hub νέων καλλιτεχνών στο κτιριακό συγκρότημα της Αγίου Μηνά, μιλώντας παράλληλα για μια σειρά άλλα πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις πόλης που θα αναπτυχθούν.

Η παρουσία σας σήμερα εδώ είναι αδιάψευστος μάρτυρας του προοδευτικού μετώπου που θα αναμετρηθεί με τα φαντάσματα του παρελθόντος, και θα κερδίσει τους εκπροσώπους μιας ελιτίστικης συντήρησης που θέλει να πνίξει τις προοπτικές της πόλης. Προοπτικές που μαζί τα καταφέραμε και τις δημιουργήσαμε.

Αυτό είναι το διακύβευμα για την επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης και θα το κερδίσουμε όλοι μαζί. Για να χτίσουμε την Θεσσαλονίκη που ονειρευόμαστε. Είναι ένα στοίχημα όλου του προοδευτικού κόσμου να κερδίσει στις δημοτικές εκλογές το φως απέναντι στο σκοτάδι, τόνισε η Κ. Νοτοπούλου.

Απεήυθυνε τέλος κάλεσμα σε όλους να προσέλθουν στις κάλπες ώστε να εκλέξουν την επόμενη δημοτική αρχή.

 

No Comments Yet

Comments are closed