Κ. Μπογδάνος: Τα άβατα της ανομίας πρέπει να σπάσουν

Υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Αθηνών ο γνωστός δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναφέρεται στο ΜyPortal.gr στις προτεραιότητες που πρέπει να έχει μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας τις πρώτες αλλαγές: «Ο απαράδεκτος εκλογικός νόμος που ψηφίστηκε από την απερχόμενη κυβέρνηση για να ναρκοθετήσει τις θετικές προοπτικές της χώρας, το έγκλημα διαρκείας του νόμου Παρασκευόπουλου στη δικαιοσύνη, και οι νόμοι των διαδοχικών και διαδοχικά αποτυχημένων υπουργών παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζουν στις πλάτες των παιδιών παρωχημένες και καταστροφικές ιδεοληψίες». Επίσης με κεντρικό σύνθημα «Λευτεριά στην Α’ Αθήνας» τονίζει πως «τα άβατα της ανομίας λοιπόν πρέπει να σπάσουν, είτε μιλάμε για τα Εξάρχεια, είτε για την Πατησίων, είτε για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο όπου το άσυλο λειτουργεί ως προκάλυμμα για παρεμπόριο και εμπόριο ναρκωτικών».

Γιατί χρησιμοποιείτε ως σύνθημα το «Λευτεριά στην Α’ Αθήνας»;

Γιατί η Αθήνα σήμερα είναι δέσμια. Είναι δέσμια της ανομίας και της εγκληματικότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που ενετάθη από τις ανεύθυνες πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης, της αδιαφορίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής, της επέλασης των τελευταίων ετών στη μεσαία τάξη και την επιχειρηματικότητα που ρημάζει ιστορικές γειτονιές και σπρώχνει ακόμα και γκάγκαρους Αθηναίους στη μεταδημότευση.

Οι Αθηναίοι είμαστε περήφανοι άνθρωποι. Ξέρουμε καλά ότι αυτή η αθλιότητα δεν μας αξίζει, δεν αξίζει στην πρωτεύουσα. Και είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο, δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας που χρειάζεται η πατρίδα για να κάνει τη μεγάλη ποιοτική στροφή.

Στο πλαίσιο των προεκλογικών σας περιοδειών θα περάσετε και από τα Εξάρχεια;

Όχι, δεν θα περάσω. Τα Εξάρχεια με αποκλειστική ευθύνη της απερχόμενης κυβέρνησης Τσίπρα δεν είναι για όλους τους Έλληνες πολίτες μια ασφαλής γειτονιά, κι εγώ είμαι ανάμεσα στους προγραφέντες από τους νταήδες που έχουν αφεθεί από το κράτος να κάνουν κουμάντο, τρομοκρατώντας κατοίκους, καταστηματάρχες και επισκέπτες. Δεν θα περάσω λοιπόν από τα Εξάρχεια προεκλογικά, μολονότι μια νέα αντιπαράθεσή μου με τους εκεί τραμπούκους μπορεί να έκανε πολύ καλό στην προεκλογική μου εκστρατεία, όπως με συμβουλεύουν πολλοί φίλοι.

Δεν είναι όμως μόνο τα Εξάρχεια όπου υπάρχει πρόβλημα. Στην Αθήνα, την ιστορική πρωτεύουσα της Ελλάδος, με εκατομμύρια κατοίκους κι ακόμα περισσότερα εκατομμύρια ξένους επισκέπτες κάθε χρόνο, ολόκληρα τετραγωνικά χιλιόμετρα γης βρίσκονται εκτός νόμου. Αυτά τα άβατα της ανομίας λοιπόν πρέπει να σπάσουν, είτε μιλάμε για τα Εξάρχεια, είτε για την Πατησίων, είτε για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο όπου το άσυλο λειτουργεί ως προκάλυμμα για παρεμπόριο και εμπόριο ναρκωτικών.

Δέσμευσή μου είναι λοιπόν να αγωνιστώ για την νομιμότητα. Για να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα στην πόλη μας, για να είμαστε βέβαιοι για το αυτονόητο – ότι οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για όλους και παντού, χωρίς εξαιρέσεις, για να είναι τα παιδιά που αυτές τις μέρες δίνουν πανελλήνιες η πρώτη γενιά που θα μπεί σε πανεπιστήμια χωρίς άσυλο παρανομίας και εγκληματικότητας. Και είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα μετά τις εκλογές θα μπορέσω και εγώ και οι υπόλοιποι προγραφέντες από τα καλόπαιδα των Εξαρχείων να κάνουμε τον περίπατο μας και σ’ αυτή τη γειτονιά της Αθήνας. Μέχρι τότε το σύνθημα είναι ένα: Λευτεριά στην Α’ Αθήνας!

Σε προεκλογική εκπομπή στην ΕΡΤ θα πάτε;

Είμαι διατεθειμένος να πάω μέχρι και στον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, στο Κόκκινο – που μεταξύ μας, δεν απέχει και πάρα πολύ από τη σημερινή ΕΡΤ ως προς τα απροκάλυπτη μεροληψία του υπέρ της σημερινής απερχόμενης κυβέρνησης- για να στείλω το μήνυμα της χαμηλότερης φορολογίας, των περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας, της ασφάλειας και της νομιμότητας, των πυλώνων δηλαδή του δεσμευτικού κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε debate με τον κύριο Πολάκη θα βγαίνατε;

Με πολύ μεγάλη χαρά  και μάλιστα, αν διαβάσει αυτή την συνέντευξη, τον προσκαλώ να συζητήσουμε δημοσίως. Αν μη τι άλλο, κάθε φορά που ανοίγει το απύλωτο στόμα του ο κύριος Πολάκης απομακρύνει εκατοντάδες ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και στο προσωπικό επίπεδο, κάθε φορά που με τον χυδαίο του λόγο επιτίθεται σε κάποιον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, του κάνει αποδεδειγμένα την καλύτερη προεκλογική χάρη. Μακάρι λοιπόν ο κ. Πολάκης να μιλούσε για τη Νέα Δημοκρατία και για μένα προσωπικά από το πρωί μέχρι το βράδυ – το τελευταίο διάστημα όμως έχουν απ’ ό,τι φαίνεται τεθεί σε εφαρμογή τα κομματικά φίμωτρα από την Κουμουνδούρου.

Αν 8 Ιουλίου η ΝΔ είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση τι θα πρέπει να κάνει πρώτο;

Όλα θα πρέπει να τα κάνει πρώτα. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή πρέπει εξαρχής να είναι αποφασιστική και αδιαμφισβήτητη και η ορμή των πρώτων ημερών πρέπει να αξιοποιηθεί πλήρως. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή και ήδη έχει προετοιμαστεί το πρώτο κύμα των νομοσχεδίων για την ανάταξη της πατρίδας, της οικονομίας και της κοινωνίας, ώστε οι νέες πολιτικές ν’ αρχίσουν τάχιστα να παράγουν θετικά, χειροπιαστά αποτελέσματα για τους πολίτες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Αν τώρα με ρωτάτε τι θα ήθελα συμβολικά να έχει προτεραιότητα σ’ αυτές τις πρώτες μέρες οι τρεις επιλογές μου είναι οι εξής: Ο απαράδεκτος εκλογικός νόμος που ψηφίστηκε από την απερχόμενη κυβέρνηση για να ναρκοθετήσει τις θετικές προοπτικές της χώρας, το έγκλημα διαρκείας του νόμου Παρασκευόπουλου στη δικαιοσύνη, και οι νόμοι των διαδοχικών και διαδοχικά αποτυχημένων υπουργών παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζουν στις πλάτες των παιδιών παρωχημένες και καταστροφικές ιδεοληψίες.

 

 

No Comments Yet

Comments are closed