Κ. Μητσοτάκης: Θα τρώμε από τις σάρκες μας όσο δεν βάζουμε στο επίκεντρο αύξηση στο ΑΕΠ και στις θέσεις εργασίας

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Ειδικά για εκατοντάδες επιχειρήσεις στη B. Ελλάδα που χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία στον τίτλο ή στα προϊόντα τους. Ποιες «μεικτές» επιτροπές θα αποφασίζουν για αυτές και ποια δικαστήρια θα λύνουν τις διαφορές», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2018.

«Για να παίξει η Ελλάδα τον ρόλο της στην περιοχή πρέπει η Οικονομία της να είναι ισχυρή, να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, να μειωθεί η ανεργία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε ότι το «ελατήριο της ανάπτυξης δεν λειτουργεί στη χώρα μας».

«Στα χρόνια της κρίσης η παραγωγικότητα της οικονομίας μειώθηκε κατά 12%, γιγαντώθηκε η λεγόμενη «Φορολογική Σφήνα», η συνολική φορολογική-ασφαλιστική επιβάρυνση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζα για την Ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα κατέβηκε 5 επίπεδα.

«Η ελληνική οικονομία είναι σήμερα η λιγότερο ελεύθερη οικονομία σε ΕΕ-Ευρωζώνη και από τις λιγότερο παραγωγικές… Δουλεύουμε πολύ χωρίς να είμαστε παραγωγικοί και χωρίς να αμειβόμαστε καλά για την εργασία μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τα υπερπλεονάσματα που στραγγαλίζουν την οικονομία και η παροχολογία ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας. Θα τρώμε από τις σάρκες μας όσο δεν βάζουμε στο επίκεντρο των προσπαθειών μας την αύξηση του ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας», ανέφερε.

«Η κυβέρνησή μου θα εργαστεί για μια διοίκηση που θα ακούει πραγματικά τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Όχι όπως σήμερα που υπάρχει πλήρης αναξιοπιστία» είπε ο κύριος Μητσοτάκης και πρότεινε μείωση φορολογίας στις επιχειρήσεις από 29% στο 20% , στα μερίσματα από 15% στα 5% και μείωση ασφαλιστικών εισφορών «για να γίνει πράξη ένα νέο τολμηρό ασφαλιστικό σύστημα».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ, ζήτησε την καθιέρωση 120 δόσεων στην εφορία, με χαμηλότερη δόση τα 20 ευρώ των μήνα, σε όσους χρωστούν κάτω από 3.000 ευρώ

No Comments Yet

Comments are closed