Κ. Μητσοτάκης: «Πίσω από ένα πραγματικό σκάνδαλο κρύβεται οργανωμένη σκευωρία με σκοπό να σπιλώσει ο κ. Τσίπρας πολιτικούς αντιπάλους»

Σκληρή κριτική στις πρακτικές του Αλέξη Τσίπρα σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Πίσω από ένα πραγματικό σκάνδαλο κρύβεται οργανωμένη σκευωρία με αποκλειστικό σκοπό να σπιλώσει ο κ. Τσίπρας πολιτικούς αντιπάλους. Να αποκαλυφθεί όλη η πλευρά αυτής της υπόθεσης. Να έρθουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες- με ή χωρίς κουκούλα- στην επιτροπή, να εξεταστούν οι 10 κατ’ αντιπαράσταση με τους μάρτυρες για να αποδείξουν την αθωότητά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως θα μιλάμε για τη συγκάλυψη ενός πραγματικού σκανδάλου αν ο κ. Τσίπρας κλείσει την επιτροπή άρον άρον και φυσικά θα είναι προσωπικά υπεύθυνος.

«Είναι ρητή δέσμευσή μου ότι στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών θα αλλάξει.Τα πολιτικά πρόσωπα δεν θα έχουν τη σκανδαλωδώς ευνοϊκή μεταχείριση που έχουν σήμερα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ τόνισε τη συγκάλυψη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην υπόθεση Novartis.

Όσον αφορά το Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «ο Αλέξης Τσίπρας χειρίστηκε από την αρχή έως το τέλος λανθασμένα αυτή την υπόθεση, δεν σχημάτισε εθνικό μέτωπο, ακολουθεί τελείως λάθος τακτική γιατί δεν έθεσε ως αφετηρία ότι αν τα Σκόπια δεν αλλάξουν το Σύνταγμα, δεν συζητάμε τίποτα παραπέρα». Ενώ εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη θέση του Κόμματος του λέγοντας πως δεν θα διχάσουν τον ελληνικό λαό για να ενώσουν τους Σκοπιανούς καθώς η λύση πρέπει να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα, να αντιμετωπίζει τον αλυτρωτισμό και θα προβλέπει αλλαγές στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, θίχτηκε και το θέμα της έντασης στην περιοχή των Ιμίων με τον πρόεδρο της ΝΔ να επισημαίνει πως πρέπει να υπάρχει αποκλιμάκωση στο Αιγαίο άμεσα για αποφευχθούν ενέργειες προκλητικές που παραβιάζουν το κλίμα των καλών σχέσεων. «Πέραν του κ. Τσίπρα, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο επιτελείο που χειρίζεται τα ζητήματα εξωτερικών υποθέσεων, στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας τη συζήτηση, στο «τραπέζι μπήκε» και το θέμα της οικονομίας με τον κ. Μητσοτάκη να μιλά για νέες επενδύσεις, νέες δουλειές, προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και μείωση στη φορολογία. «Άμεση μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% στα δύο χρόνια. Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Θέλω να τους επιβραβεύσω με ένα σύστημα αξιολόγησης. Αλλά δεν πρόκειται να επενδύσω σε προσδοκία συμπολιτών μας ότι μπορώ να τους μονιμοποιήσω. Η κυβέρνηση φτιάχνει στρατιές συμβασιούχων και κλείνει το μάτι ότι μπορεί να τους μονιμοποιήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά στο τέλος.

 

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed