Κ. Μητσοτάκης: Είστε erga omnes επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της χώρας

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης».

O κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «έναν κακό νόμο, ενώ, όπως είπε, συζητείται ταυτόχρονα με την «εφαρμογή τετελεσμένων μιας κάκιστης συμφωνίας που συζητείται εκτός συνόρων».

«Οι κ. Τσίπρας – Καμμένος παραδίδουν στα Σκόπια ΝΑΤΟϊκό διαβατήριο» τόνισε.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη του Ζόραν Ζάεφ στο BBC επεσήμανε:

«Δώσαμε στους Έλληνες erga omnes το όνομα Βόρεια Μακεδονία και εμείς πήραμε erga omnes την Μακεδονική ταυτότητα» είπε επί λέξει ο κ. Ζάεφ στη συνέντευξή του στο BBC. Εrga omnes επικίνδυνοι, είστε για τα συμφέροντα της χώρας, σας λέω εγώ.»

«Δώσατε στους Σκοπιανούς το όνομα και τον εθνικό προσδιορισμό Μακεδόνες, κάτι που είχαν απορρίψει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πρόκειται για διπλή ντροπή από ένα δίδυμο ντροπής» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα ψηφίσουμε την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής»

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «κάνετε τους Δήμους πειραματόζωα των μικροπολιτικών σας σχεδιασμών. Παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων για να διασωθείτε. Γιατί είστε το κόμμα του «εμείς ή αυτοί». Το κόμμα του «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Η πιο διχαστική και πολιτικά ανέντιμη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος».

«Θα ψηφίσουμε την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι η ΝΔ δίνει το πράσινο φως. Παράλληλα ζήτησε από την κυβέρνηση να τολμήσει και να ψηφίσει και εκείνη την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους.

Πηγή: kathimerini.gr

No Comments Yet

Comments are closed