Κ. Μάρκου: «Οι Μακεδόνες δεν ξεχνάμε και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε»

«Οι Μακεδόνες δεν ξεχνάμε και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε» είπε για τη συμφωνία των Πρεσπών η υποψήφια ευρωβουλευτής Κατερίνα Μάρκου μιλώντας στο ραδιόφωνο FM100 της Θεσσαλονίκης.

«Αντέξαμε 10 χρόνια κρίσης, το ένα πράγμα για το οποίο ήμασταν περήφανοι ήταν η ιστορία μας και αυτό μας το τσαλάκωσαν, το πάτησαν, το ξεπούλησαν. Ήταν η μεγαλύτερη ήττα που έχουμε υποστεί ως χώρα εν καιρώ ειρήνης. Πρόδωσαν τη γλώσσα, την ιθαγένεια, την ταυτότητα όλων των Μακεδόνων. Δεν είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός όταν τολμάνε να λένε ότι το 80% των Ελλήνων που είναι κατά αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας είμαστε ακροδεξιοί.».

Για το μήνυμα που πρέπει να στείλουν οι ευρωεκλογές, η κ. Μάρκου είπε πως: «Οι πολίτες δεν πρέπει να ξεχάσουν τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα 4 χρόνια. Προσημείωσε τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια, μας υπερφορολόγησε για να ταΐσει τον κομματικό του μηχανισμό, έχει ανοίξει τα σύνορά μας σε κάθε είδους παράτυπο μετανάστη, έχουμε πάψει να έχουμε ασφάλεια στις γειτονιές και τους δρόμους, το μικρό και το μεγάλο έγκλημα είναι σε ανοδική πορεία» ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως η συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα πυροδοτήσει τις εξελίξεις για πρόωρες εθνικές εκλογές.

Μίλησε και για την τροπολογία που θα καταθέσει η ΝΔ για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου «Προκαλούμε τον κ. Τσίπρα αντί να λέει ότι δεν θα κόψει το αφορολόγητο, να έρθει και να προσυπογράψει την τροπολογία που θα καταθέσει η ΝΔ. Η ΝΔ καταψήφισε τη μείωση του αφορολόγητου. Είναι μέτρο του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, μην κοροϊδεύουν τον κόσμο».

Όσον αφορά το μέλλον της Ευρώπης, με την άνοδο της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού, η κ. Μάρκου τόνισε ότι τα δημοκρατικά κόμματα πρέπει να ενημερώσουν τον κόσμο τι σημαίνει Ευρώπη και θύμισε πως «τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει στην Ελλάδα είναι με χρήματα από την ΕΕ ή συγχρηματοδότηση. Αν αυτή τη στιγμή μιλάμε για ασφάλεια συνόρων, είναι γιατί ανήκουμε στην μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης».

Για την κρίση του μεταναστευτικού, τόνισε ότι ενισχύθηκε και από τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει τα σύνορα και να διώξει τη Frontex: «Τα σύνορά μας είναι ευρωπαϊκά, άρα διεκδικούμε από την Ευρώπη μεγαλύτερη ασφάλεια. Να συμπαρασταθούμε στους πρόσφυγες πολέμου αλλά είμαστε μικρή χώρα, δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλους παράτυπους μετανάστες».

No Comments Yet

Comments are closed