Κ. Μαρκουλάκης: «Ευτυχής συγκυρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Πριν από μερικούς μήνες η παρουσία του στο συνέδριο της ΝΔ σχολιάστηκε πολύ. Σήμερα ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μίλησε στο iefimerida για την πολιτική και για το δικό του πολιτικό μέλλον. Χαρακτηρίζοντας ευτυχή συγκυρία για τη χώρα την ύπαρξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και επικοινωνιακά χαρισματικό τον Αλέξη Τσίπρα ενώ θυμάται τα νεανικά του χρόνια και τη σχέση του με την πολιτική.

«Η γνώμη μου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη παραμένει αυτή που ήταν. Θεωρώ, σε μεγάλο βαθμό, ότι είναι μια ευτυχής συγκυρία πως μπορούμε να τον έχουμε σαν τον επόμενο πρωθυπουργό. Από τις ευρείες επιλογές που έχουμε στο τραπέζι, είμαστε πολύ τυχεροί ότι αυτή μπορεί να είναι η επόμενη πραγματικότητά μας. Και ελπίζω και εύχομαι και πιστεύω να ευωδοθούν στο μέτρο του δυνατού», σημειώνει.

Για τη σημερινή κυβέρνηση τονίζει ότι «είναι λανθασμένη και μη ψύχραιμη η εικόνα ότι αυτή η κυβέρνηση έφτασε τα πράγματα στο χειρότερο σημείο τους. Πήρε απλώς πρακτικές που τις έχουμε δει από όλες τις προηγούμενες, και τις τερμάτισε. Τερμάτισε όλους τους δείκτες στο συντομότερο χρονικό διάστημα».

Χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα επικοινωνιακά χαρισματικό. «Μου φαίνεται ότι πρέπει να είναι πολύ συμπαθής σε προσωπικό επίπεδο. Εγώ δεν πίστεψα ποτέ σ΄ αυτό το όνειρο, ούτε έπεσα από τα σύννεφα γιατί δεν ήμουν ποτέ στα σύννεφα. Αλλά τον Ιανουάριο του ΄15, που ενώ δεν ήμουν υπέρ, είχα μια κρυφή ελπίδα να κάνω λάθος. Είχα γράψει, τότε, στο ημερολόγιό μου ότι είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που είναι νεώτερος από μένα και από τους δύο νεώτερους ίσως στην ιστορία της χώρας», επισημαίνει.

Για την Αριστερά θυμάται ότι οι άνθρωποι που προέρχονται από αυτόν τον χώρο, όπου ανήκε και η μητέρα του «τον  παρέπεμπαν στην πίστη μιας άλλης αριστεράς, που λέει και ο Σαββόπουλος. Μικρό η μητέρα μου με πήγαινε στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ εσωτερικού: Κύρκος, φυσαρμόνικα, φεστιβάλ Ρήγα Φεραίου, ευρωπαϊκή αριστερά, Παπαγιαννάκης, Μπερλιγκουέρ. Η πίστη ότι μπορεί να υπάρχει κι ένας άλλος τρόπος να είσαι δίκαιος κοινωνικά και να υπάρχεις μέσα στο πλαίσιο της πραγματικότητας, ανάμεσα σε ανθρώπους πνευματικούς και καλλιεργημένους που μιλάνε για την τέχνη. Γι΄ αυτό ήταν πάντα 3%. Δεν αυξήθηκε το επίπεδο αυτών των ανθρώπων και πήγε στο 30%. Μπούκαραν από άλλες περιοχές», καταλήγει.

Οσο για το αν ενδιαφέρεται να πολιτευτεί απαντά αρνητικά.« Με την ειλικρίνεια της στιγμής αυτής, δεν έχω καμία επιθυμία ούτε να πολιτευτώ ούτε να αναλάβω ποτέ μια δημόσια θέση. Αυτό το πιστεύω απολύτως τώρα που μιλάμε γιατί το βρίσκω τρομερά τοξικό. Ενας άνθρωπος που έχει τη ζωή του, την καριέρα του, τα έργα του, τους φίλους του, δεν έχει κανέναν λόγο να μπλέξει σ΄ αυτό το πράγμα. Δεν καταλαβαίνω τι θα μου προσέφερε εμένα σε επίπεδο τιμής, χαράς το να είμαι υπουργός πολιτισμού», δηλώνει.

 

No Comments Yet

Comments are closed