Κ. Καραμανλής: «Χρειαζόμαστε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες»

O βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών -Μεταφορών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, στην ομιλία του στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης, επικεντρώθηκε στο θέμα των υποδομών και τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν.

“Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι να δράσουμε από κοινού και αυτό θα υλοποιηθεί με την εκπόνηση ενός νέου σχεδίου για τα έργα της επόμενης δεκαετίας”, ανέφερε ο κ. Καραμανλής, “Ο σχεδιασμός αυτός θα προκύψει από την αξιολόγηση των έργων της τελευταίας δεκαετίας”, συμπλήρωσε.

Ένα άλλο θέμα στο οποίο πρέπει να δοθεί βάση, όπως δήλωσε ο ίδιος, είναι το θέμα των σιδηροδρομικών έργων. Μάλιστα, ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει και συζήτηση και με το Τεχνικό Επιμελητήριο για τα μελλοντικά έργα.

Δε δίστασε εκτός των άλλων να αναφέρει πως και η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε λάθη ,τα οποία  και αναγνώρισε. “Τώρα όμως έχουμε νέες προτάσεις που βασίζονται σε ισονομία, διαφάνεια, προτεραιότητα στην Περιφέρεια και σεβασμό στο περιβάλλον. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες.”

Άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση πως δεν πρέπει να προχωράει σε εξαγγελίες έργων αν πρώτα δεν υπάρχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση για την υλοποίησή τους, φέρνοντας ως παράδειγμα την εξαγγελία που είχε γίνει νωρίτερα για τις επεκτάσεις του Μετρό στη δυτική πλευρά της πόλης.

No Comments Yet

Comments are closed