Κ. Γκιουλέκας: Η κυβέρνηση συντηρεί ένα παιχνίδι με τη Novartis, για να καλύψει άλλα θέματα

Να έρθουν όλες οι υποθέσεις σκανδάλων στη δημοσιότητα χωρίς όμως να προσπαθούν να κατασκευάσουν «με λάσπη στον ανεμιστήρα κατηγορούμενους», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm».

Σχετικά με το έργο της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης στην υπόθεση Novartis και την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από αυτό, ο κ. Γκιουλέκας, τόνισε πως «Η κυβέρνηση έρχεται και λέει ότι ποτέ ο κ. Τσίπρας δεν συνάντησε τον κ. Φρουζή. Το πρόβλημα είναι ότι τελικά η ίδια η εφημερίδα Αυγή βγήκε και έλεγε ότι το 2013 ο κ.Τσίπρας συνάντησε τον κ. Φρουζή, ως θεσμικό παράγοντα του φαρμακευτικού κόσμου. Ρωτώ: Ο κ. Τσίπρας όταν συνάντησε τον κ. Φρουζή τι διαφορετικό έκανε από όταν ο κ. Σαμαράς συνάντησε τον κ. Φρουζή, πάλι ως θεσμικό παράγοντα με τους υπόλοιπους συναδέλφους του κ. Φρουζή από τον χώρο του φαρμάκου; Γιατί ο κ. Σαμαράς, εφόσον συνάντησε τον κ. Φρουζή, φέρεται κατηγορούμενος, αλλά ο κ. Τσίπρας, που συνάντησε τον κ. Φρουζή, καλά έκανε και τον συνάντησε και εδώ δεν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα να εγερθεί, οποιαδήποτε υπόνοια, ή σκέψη, ή κατηγορία ,μιας και αυτό θα ήταν υπερβολικό για τον πρωθυπουργό της χώρας, δεν είναι υπερβολικό όμως για τον πρώην πρωθυπουργό;».

Ερωτηθείς για τα επεισόδια που συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στη Τούμπα και τους τρόπου εξυγίανσης του ποδοσφαίρου για την εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου, ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε πως «η εικόνα ήταν πάρα πολύ αρνητική, όμως, από εκεί και πέρα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την πληρώσει μία ομάδα. Αυτά τα οποία έγιναν πρέπει να μας παραδειγματίσουν, αλλά δεν πρέπει να την πληρώσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι επί πολλά χρόνια, προσπαθούν αγαπώντας την ομάδα τους να την ενδυναμώσουν στην προσπάθεια που κάνει. Αθλητικά η ομάδα αυτή είχε μία πορεία».

Καταλήγοντας, παρατήρησε πως «υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα που το γεύεται ο Έλληνας πολίτης και αυτό είναι ένα κλίμα ανομίας – π.χ. στον χώρο των Πανεπιστημίων, στον χώρο της αγοράς, όπου μπαίνουν και σπάνε – μία διαρκής κατάσταση και αυτό το εισπράττει ο κόσμος και εδώ δεν είναι μόνο η ανικανότητα της κυβέρνησης, αλλά είναι και μία ιδεοληψία που υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τα θέματα βίας και της ανομίας».

No Comments Yet

Comments are closed