Ιταλοί για ΕΕ: Δεν απέρριψαν το προσχέδιό μας

Πηγές της ιταλικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι δεν απορρίφθηκε ο ιταλικός προϋπολογισμός.

«Δεν υπήρξε καμία απόρριψη του σχεδίου προϋπολογισμού, διότι ακόμη δεν άρχισε ο επίσημος διάλογος», τόνισαν πηγές της ιατλικής κυβέρνησης, ενώ σημείωναν ότι «στοχεύουν σε εποικοδομητικό διάλογο». Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία δήλωσε ότι θεωρεί πως θα ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος και σε ό,τι αφορά το θέμα του δημοσίου ελλείμματος.

Ντι Μάιο: Δεν κάνουμε πίσω

Μάλιστα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Λουίτζι Ντι Μάιο είπε πως η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει τους δημοσιονομικούς στόχους της και υποστήριξε ότι η μελλοντική οικονομική ανάπτυξη θα επιτρέψουν τη μείωση του ελλείμματος μετά το 2019.

«Θα πούμε στην Κομισιόν ότι οι Ιταλοί χρειάζονται αυτά τα μέτρα, που δεν είναι μια κι έξω, αλλά έχουν στόχο τη βελτίωση της οικονομικής προοπτικής τους», είπε ακόμη ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση τις ερχόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει διάλογο με την Ευρώπη, αλλά δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο Β», συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας. «Περιμέναμε ότι ο προϋπολογισμός αυτός δεν θα άρεσε στις Βρυξέλλες. Τώρα αρχίζει η φάση του διαλόγου, αλλά δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω», τόνισε ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων. «Εκτιμώ το ότι η επιστολή αυτή έφτασε τώρα που οι αγορές είναι κλειστές. Έχουμε όλο το σαββατοκύριακο για να συζητήσουμε την επιστολή αυτή και μέσω του Τύπου, αλλά πρέπει να είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν οπισθοχωρεί», κατέληξε.

Στην επιστολή του με τις λεπτομέρειες του προσχεδίου του ιταλικού υπολογισμού, ο Τρία ανέφερε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα πρόγραμμα κοινωνικο- οικονομικών μεταρρυθμίσεων, μεταξύ άλλων αμετάβλητο φόρο για τις μικρές επιχειρήσεις και ένα πλάνο οικονομικής ενίσχυσης που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερο έλλειμμα την επόμενη χρονιά, σημειώνει το Bloomberg.

Πληροφορίες: Bloomberg, ΑΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed