Ισχυρή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη. Πλημμύρισαν – και πάλι – οι δρόμοι που έγιναν ποτάμια

Άνοιξαν οι ουρανοί την τελευταία ώρα στη Θεσσαλονίκη καθώς εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη με μειωμένη ένταση.
Αρκετοί δρόμοι του κέντρου πλημμύρισαν λόγω του μαζεμένου όγκου του νερού που έπεσε την ίδια ώρα. Από την καταιγίδα σημειώθηκαν και πτώσεις δέντρων σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων περιοχών στα Δυτικά. Μπουρίνι έπληξε και τη Χαλκιδική όπου σημιώθηκε και χαλαζόπτωση σε κάποιες περιπτώσεις.
Στο μεταξύ, τη νύχτα, ισχυρή καταιγίδα έπληξε  την περιοχή της Βόλβης, παρά το γεγονός ότι για τη Θεσσαλονίκη χθες διαψεύστηκαν οι προγνώσεις καθώς δεν έπεσε σταγόνα.

Πυροσβεστική και Αστυνομία ήταν επί ποδός, ενώ αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τεσσάρων ατόμων που εγκλωβίστηκαν με το όχημα τους λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων στην περιοχή της Λίμνης της Βόλβης.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση και τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τα τέσσερα άτομα και να τα μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Χαλάζι και ισχυρή βροχόπτωση σε Δροσερό, Ολυμπιάδα Εορδαίας, Δήμο Κιλελέρ- Ανυπολόγιστες οι ζημιές

Ανυπολόγιστες οι ζημιές στο Δροσερό, Ολυμπιάδα Εορδαίας αλλά και σε χωριά του Δήμου Κιλελέρ από την σφοδρή χαλαζόπτωση και την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξαν την περιοχή. Ανάλογα φαινόμενα έπληξαν και τον Δήμο Βοΐου.

Στο Δροσερό, οι δύο υπόνομοι του χωριού υπερχείλισαν, τμήμα της γέφυρας κοντά στο Κοιμητήριο έπεσε, ενώ το χαλάζι «θέρισε» κηπευτικά, σιτηρά και ελαιοκράμβη εκατοντάδων στεμμάτων.

Η σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε την Ολυμπιάδα Εορδαίας. Η τρίωρη βροχόπτωση και οι δυνατοί άνεμοι έσπασαν δέντρα, ενώ το νερό πλημμύρισε τους δρόμους.

Στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ σοβαρές ζημιές προκάλεσε η χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες, ενώ οι δυνατοί άνεμοι ξήλωσαν στέγες από αποθήκες και ποιμνιοστάσια. Δέντρα ξεριζώθηκαν από τους σφοδρούς ανέμους, ενώ ένα έπεσε πάνω σε σπίτι προκαλώντας ζημιές. Προβλήματα, από πτώσεις δέντρων, σημειώθηκαν στην ηλεκτροδότηση.

 

με πληροφορίες και από ΕΡΤ

No Comments Yet

Comments are closed