Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση σε βάρος δύο συμμετεχόντων στο Thessaloniki Pride

Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση που δέχθηκαν δύο συμμετέχοντες στο Thessaloniki Pride, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν άγνωστοι τούς πέταξαν στα νερά του Θερμαϊκού, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Με έγγραφη παραγγελία του προς την εισαγγελέα πρωτοδικών, Αθηνά Κωνσταντινίδου, ζητεί να διεξαχθεί επείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, έκθεση, απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση κ.ά., σε συνδυασμό με τον νόμο για τη ρατσιστική βία (81ΠΚ).

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, οι διενεργούντες την έρευνα αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καλούνται να ερευνήσουν τυχόν ρατσιστικά κίνητρα της επίθεσης και να χρησιμοποιήσουν κάθε νομίμως διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο για τον εντοπισμό των δραστών.

Η επίθεση σημειώθηκε στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Λευκό Πύργο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες κινήθηκαν προς το μέρος των δύο θυμάτων, όταν αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για συμμετέχοντες στο Pride, και τους έσπρωξαν διαδοχικά στη θάλασσα. Κατά τις ίδιες μαρτυρίες, απηύθυναν απειλές για τις ζωές των παθόντων και τους εξύβρισαν.

Στο σημείο κλήθηκαν άνδρες του Λιμενικού, που έβγαλαν από τον Θερμαϊκό τα δύο θύματα, έναν Έλληνα κι έναν Ιταλό με βραζιλιάνικη καταγωγή.

Αν και το περιστατικό ανέλαβε αρχικά το Λιμενικό, η επίθεση αντιμετωπίστηκε με τον ρατσιστικό νόμο, γι’ αυτό και η προανάκριση ξεκίνησε από το τμήμα ρατσιστικής βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed