Υπουργείο Παιδείας κατά ΝΔ: Απαξιώνουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο για να φτιάξουν πελάτες για τα ιδιωτικά

Σε ανακοίνωση προχώρησε το υπουργείο Παιδείας με την οποία σχολιάζει τις αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας στο πόρισμα Παρασκευόπουλου για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται «Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει «συμμορίες» στα ελληνικά πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως δηλώνει ότι θα ήταν «τρομοκρατημένη» ως μητέρα αν το παιδί της πήγαινε σε ελληνικό πανεπιστήμιο, ενώ ο κ. Κικίλιας χαρακτηρίζει συλλήβδην τα πανεπιστήμια «άσυλο εγκληματιών». Και σαν το κερασάκι, άλλος ένας τομεάρχης, ο κ. Καράογλου, εξέφρασε ευθέως το δόγμα «νόμος και τάξη» και «άμεση επέμβαση» της αστυνομίας. Εύγε στους εκπροσώπους της ΝΔ για την τεράστια εμπιστοσύνη που δείχνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια και για την εντυπωσιακή άγνοια της πραγματικότητας».

Σύμφωνα με το υπουργείο, η στόχευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «να απαξιώσουν τα δημόσια πανεπιστήμια για να φτιάξουν «πελάτες» για τα ιδιωτικά, υπηρετώντας τη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία τους».

«Δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, η πραγματικότητα είναι διαφορετική όσους παραμορφωτικούς φακούς κι αν βάλουν, όσους τομεάρχες κι αν επιστρατεύσουν. Τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, που συστηματικά η αξιωματική αντιπολίτευση κατασυκοφαντεί, είναι εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα υψηλού κύρους και εξαιρετικών επιδόσεων. Κι αυτό ακριβώς γιατί δεν εκτρέφουν… συμμορίες, αλλά λαμπρούς επιστήμονες. Γιατί δεν περιμένουν να ιδρυθούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για να γίνουν καλύτερα και γιατί η περιστασιακή βία είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας της πανεπιστημιακής ζωής» κατέληξε το υπουργείο.

No Comments Yet

Comments are closed