Υπό άκρα μυστικότητα η συνάντηση Κοτζιά-Δημητρόφ – Πιθανόν και στη Θεσσαλονίκη

Η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται στο θέμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας συνεχίζεται σήμερα με συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ωστόσο το που και πότε της συνάντησης κρατείτε ως επτασφράγιστο μυστικό και απο τις δύο πλευρές ενώ Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και των δύο χωρών σημειώνουν πως είναι πολύ πιθανόν η συνάντηση να γίνει στη Θεσσαλονίκη. Στην επίσημη ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε χθες μόνο ότι θα γίνει συνάντηση δίχως πληροφορίες για τον τόπο και το χρόνο. Αναφέρονταν επίσης πως οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και στην περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Σε επικοινωνία μας με το Υπ.Εξ. δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση για τη συνάντηση.

Η συνάντηση γίνεται μια μέρα μετά την συνάντηση του κ. Κοτζιά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ στην Αθήνα και λίγες ημέρες πριν τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ με τον Μάθιου Νίμιτς να έχει απευθύνει πρόσκληση στους διαπραγματευτές των δύο χωρών για τις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη.

No Comments Yet

Comments are closed