Υπέροχη πάστα φλώρα με φράουλα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος (να είναι κρύο από το ψυγείο)
  • 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. μαρμελάδα (βατόμουρο, βερίκοκο, φράουλα ή όποια άλλη γεύση σας αρέσει)

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα. Ζυμώνουμε τα υλικά με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.
  2. Σταματάμε αμέσως μόλις γίνει ένα ομογενείς ζυμάρι γιατί δεν θέλουμε να παραζεσταθούν τα υλικά.
  3. Τοποθετούμε ένα μικρό τετράγωνο τσέρκι (ή στρογγυλό 20εκ) επάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  4. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ταψάκι ή μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, τα οποία επενδύουμε επίσης με λαδόκολλα.
  5. Βάζουμε μέσα τα 2/3 της ζύμης και το απλώνουμε με το χέρι μας σε όλη την επιφάνεια φτιάχνουμε ένα ομοιόμορφο πάτο.
  6. Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα αφήνοντας κενό 1εκ. περιφερειακά.
  7. Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη μπαστουνάκια και τα βάζουμε από πάνω σταυρωτά.
  8. Ψήνουμε στους 160οC για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια.

 

No Comments Yet

Comments are closed