Ιός Δυτικού Νείλου: Συνεχίζεται η επέλαση με 88 περιοχές «στο κόκκινο»

Ο απολογισμός της σημερινής επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) είναι βαρύς, δεδομένου ότι προηγούμενα έτη τον αντίστοιχο μήνα η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου είχε σταματήσει, ενώ εφέτος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και νέες περιοχές της χώρας μπαίνουν κάθε εβδομάδα στον χάρτη της μολυσματικής αυτής διαδρομής.

Σύμφωνα με την έκθεση, από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και σήμερα, άλλα 11 κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο, ο οποίος αριθμεί τώρα 300 ασθενείς. Έχει προστεθεί δυστυχώς και ένας νεκρός -τα θύματα των επιπλοκών που προκαλεί η λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχονται σε 35.

Με επιπλοκές από τη λοίμωξη νοσηλεύονται σήμερα σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας 22 άνθρωποι, εκ των οποίων οι δέκα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Πλέον, ο ιός του Δυτικού Νείλου εντοπίζεται σε 88 δήμους σε όλη τη χώρα, έναντι 82 δήμων που είχαν καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν οι μισοί δήμοι όπου ο ιός του Δυτικού Νείλου «επελαύνει», αφήνοντας πίσω του ασθενείς και νεκρούς, βρίσκονται στην Αττική.

Οι νέες περιοχές της Αττικής, όπου… κυκλοφορεί την τελευταία εβδομάδα ο ιός του Δυτικού Νείλου, είναι οι δήμοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας και Κηφισιάς. Στην υπόλοιπη χώρα εμφανίστηκαν κρούσματα στον Δήμο Τοπείρου στο νομό Ξάνθης και στον Δήμο Αμφίπολης του νομού Σερρών.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται σε ό,τι αφορά τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου οι εξής δήμοι στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης: Δήμος Χαλκηδόνος, Ωραιοκάστρου, Κορδελιού-Ευόσμου, Βόλβης, Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Θέρμης, Καλαμαριάς και Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Επίσης, κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας (Δήμοι Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Ηρωικής Πόλης Νάουσας), Πέλλας (Δήμοι Πέλλας, Σκύδρας, Έδεσσας, Αλμωπίας), Κιλκίς (Δήμο Παιονίας και Κιλκίς), Χαλκιδικής (Δήμοι Κασσάνδρας, Νέας Προποντίδας), Ροδόπης (Δήμος Κομοτηνής και Μαρώνειας- Σαπών), ‘Εβρου (Δήμοι Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης), Ξάνθης (Δήμος Ξάνθης, Τοπείρου), Σερρών (Δήμος Ηράκλειας, Αμφίπολης) και τέλος από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου (Δήμος Μυλοποτάμου και Ρεθύμνου). Τέλος, άλλες τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες προστέθηκαν στη λίστα: Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος (Δήμος Άργους-Μυκήνων), Φθιώτιδας (Δήμος Αμφίκλειας- Ελάτειας), Πιερίας (Δήμος Δίου- Ολύμπου) και Λάρισας (Δήμος Λαρισαίων και Τεμπών).

No Comments Yet

Comments are closed