Ιερώνυμος: Aξιοποιήστε τα ταλέντα σας για το κοινό καλό

Στη σοφία που πηγάζει από τα γράμματα και τις επιστήμες και την άνωθεν σοφία, αναφέρθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τη Λεόντειο Σχολή, στα ‘Ανω Πατήσια, και στα 15ο και 60ό Γυμνάσια και 15ο ΓΕΛ, όπου τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Όταν συνδυάζονται αυτά τα δύο είδη σοφίας, δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος», τόνισε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και κάλεσε τους μαθητές να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους, τα χαρίσματά τους, για το κοινό καλό», ενώ παράλληλα ευχήθηκε σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, καλή σχολική χρονιά. Κατόπιν, συνομίλησε με τα παιδιά για διάφορα ζητήματα που τα απασχολούν και τους έδωσε πατρικές συμβουλές και ευχές.

Εξάλλου, χθες το απόγευμα της Δευτέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος έκανε λόγο για την αξία της παράδοσης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Νέο Προκόπι Ευβοίας, όπου προσεκλήθη από τον μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο να τελέσει τα εγκαίνια του Μουσείου.

 

 

No Comments Yet

Comments are closed