Ιερώνυμος: Αγαπάμε τον Πατριάρχη αλλά πιο πολύ αγαπάμε την Εκκλησία και την πατρίδα

Με μια δήλωση αγάπης, η οποία όμως θέτει όρια απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα τόσο για τις σχέσεις του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη όσο και σε αυτές με τον Πρωθυπουργό.

«Αγαπάμε τον Πατριάρχη μας, αγαπάμε το Πατριαρχείο μας, το σεβόμαστε, το στηρίζουμε όσο μπορούμε» είπε ο Αρχιεπίσκοπος σύμφωνα με την ιστοσελίδα orthodoxia.info και συμπλήρωσε: « Αγαπάμε τον πρωθυπουργό μας, τους πολιτικούς μας όλους, και όπου έχουμε δυνατότητα λόγου βοηθάμε και συμπαραστεκόμαστε. Όλους αυτούς τους αγαπάμε και τους σεβόμαστε».

Για να καταλήξει με νόημα προς όλους «Αλλά θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αγαπάμε πιο πολύ απ’ όλους την Εκκλησία και την πατρίδα».

Η δήλωση αυτή του Αρχιεπισκόπου σήμερα το μεσημέρι ερμηνεύεται ως μήνυμα τόσο προς το Φανάρι όσο και προς το Μέγαρο Μαξίμου. Προς το Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος εμμέσως πλην σαφώς ξεκαθαρίζει πως πάνω απ’ όλα αγαπά το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ προς το Μαξίμου επίσης, πως ναι μεν υπάρχει αγάπη και συνεργασία, αλλά το όριο είναι το συμφέρον της Εκκλησίας, αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα.

No Comments Yet

Comments are closed