Ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας: Σοκολατένια κρέμα φούρνου!

Συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας. Υπέροχη σοκολατένια κρέμα που γίνεται στο φούρνο.

Για τη σοκολατένια κρέμα φούρνο θα χρειαστείτε: Διαβάστε παρακάτω…

2 φλιτζ. ‏κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
150 γρ. ‏γλυκόπικρη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1/2 φλιτζ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
4 ‏μεγάλοι κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και βάζετε την σχάρα στη μέση του φούρνου. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζετε νερό περίπου 2 εκ. και το αφήνετε στην άκρη.

Τοποθετείτε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να σιγοβράζει. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς, περίπου 3 λεπτά.

Χτυπάτε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να πήξει, περίπου 2 λεπτά.

Ρίχνετε το μείγμα του αυγού σιγά-σιγά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα με το 1/3 από το μείγμα σοκολάτας, στη συνέχεια, προσθέτετε την υπόλοιπη σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Τοποθετείτε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ και βάζετε το μείγμα σε ατομικά κεραμικά φορμάκια. Τοποθετείτε τα φορμάκια στο ταψί με το νερό και βάζετε στο φούρνο.

Ψήνετε 25 λεπτά στους 150 βαθμούς. Αφαιρείτε τα φορμάκια από το ταψί και τα τοποθετείτε σε μια σχάρα να κρυώνουν για 1 ώρα. Σερβίρετε αμέσως ή βάζετε στο ψυγείο και διατηρούνται μέχρι 4 ημέρες.

No Comments Yet

Comments are closed