Η συγκινητική ανάρτηση Χατζηδάκη για τον τραυματία πολέμου πατέρα του (φωτο)

Για την επέτειο του «Όχι» ο υπουργός και αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία του αξιωματικού πατέρα του Γιάννη, ο οποίος πολέμησε και τραυματίστηκε σοβαρά στο αλβανικό μέτωπο απέναντι στους Ιταλούς εισβολείς.

Διαβάστε τη συγκινητική ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη:

Αυτή είναι μια φωτογραφία του πατέρα μου, Γιάννη Χατζηδάκη (κάτω στη μέση). Νέος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού πολέμησε και τραυματίστηκε στο μέτωπο το 1940 – 1941, χάνοντας το ένα του μάτι. Για μας στο σπίτι λοιπόν η 28η Οκτωβρίου δεν ήταν απλώς μια εθνική γιορτή. Αλλά μια μέρα που κοιτούσαμε προς τα πίσω μέσα από τη δική του ματιά!
Η έννοια του καθήκοντος προς την πατρίδα δεν ήταν μάθημα στο σχολείο, αλλά ζωντανό παράδειγμα στο σπίτι. Και η περηφάνεια που είσαι Έλληνας δεν προέκυπτε μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου, αλλά από τις συχνές διηγήσεις του για το πώς ο ίδιος, οι συστρατιώτες του, όλοι οι Έλληνες αντιμετώπισαν αυτές τις ιστορικές στιγμές.
Δεν ξέρω πλέον πόσοι βετεράνοι εκείνης της περιόδου επιζούν. Επιζούν σίγουρα όμως οι γεμάτες φλόγα διηγήσεις τους σε εκατομμύρια νεότερους Έλληνες. Και κυρίως επιζεί το παράδειγμά τους. Η λεβεντιά τους,το υψηλό τους φρόνημα, η αγάπη τους στην πατρίδα!
Σήμερα λοιπόν θυμόμαστε τους πατεράδες μας και τις μανάδες μας. Συγκινούμαστε, αλλά και γεμίζουμε περηφάνεια. Πάνω απ´ όλα όμως δεσμευόμαστε όλοι μας ότι «την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω

No Comments Yet

Comments are closed