Η Ψήφος είναι το όπλο!

Παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα και ειδικά λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και εντόνως μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, βουλευτές, υπουργούς και εν γένει πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και γνωστούς «προθύμους») να δέχονται τις διαμαρτυρίες των πολιτών της Βορείου Ελλάδος και όχι μόνο, οι οποίες ξεπερνούν τα όρια του προπηλακισμού και αγγίζουν αυτά του βανδαλισμού (βλ. Τζάκρη). Για αυτό το λόγο, φυσικά, χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο η αστυνομία, ως άλλοι Πραιτωριανοί, για την προστασία τους -καμία ευθύνη βέβαια δεν πρέπει να καταλογίζεται στους αστυνομικούς για αυτή την κατάσταση, αποκλειστικά υπεύθυνες είναι οι αρμόδιες Υπουργοί-  αντί να προστατεύουν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας πολεμώντας και καταστέλλοντας το έγκλημα που βρίσκεται σε πρωτοφανή έξαρση.

Κάπου εδώ οι μισοί θα σταματήσουν να διαβάζουν το άρθρο λέγοντας «Καλά, παραδίδουν το όνομα της Πατρίδας μας και θα μείνουμε άπραγοι, είναι δυνατόν;» Και απαντώ αμέσως. Όχι, θα αντιδράσουμε και μάλιστα σθεναρά, ΑΛΛΑ στην κάλπη. Και εδώ θα σταματήσουν και άλλοι να διαβάζουν ισχυριζόμενοι, «μόνο κρεμάλα στους προδότες, ποια κάλπη και βλακείες». Εδώ, λοιπόν έρχομαι να τονίσω πόσο σημαντικό όπλο είναι η ψήφος στα χέρια του πολίτη. Σε μια Βόρεια Ελλάδα που ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 έλαβε στην Πέλλα, περιοχή καταγωγής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πήρε 33,26%, στη Φλώρινα 37,84%, στα Γρεβενά 34,51%, στην Ημαθία 34,28%, στην Α’ Θεσσαλονίκης 35,81%, στη Β’ Θεσσαλονίκης 32,88%, στην Καβάλα 32,40%, στην Κοζάνη 33,86%, βγαίνοντας σε όλες αυτές τις μακεδονικές περιοχές πρώτος, φαίνεται η δύναμη που έδωσε η ψήφος σε αυτό το κόμμα. Άρα αρχικά, κατανοούμε όλοι ότι η ψήφος που πήραν τους έδωσε τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν και να ψηφίσουν μια τέτοια Συμφωνία, γιατί όποιος πει ότι δεν ήξερε και δεν το περίμενε μάλλον ξεχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφανδόν, ακόμη και από τα φοιτητικά έδρανα μιλούσε για παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας, με γνωστά συνθήματα. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί, λοιπόν, πως δεν ήξερε τι ακριβώς ψήφιζε ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πολλοί θεωρούν ότι οι επιθέσεις ή και τραμπουκισμοί έχουν κάποια επίπτωση στους κυβερνώντες, κάνουν όμως μέγα λάθος. Ίσα ίσα ξεκινάει η προπαγάνδα για ακροδεξιά στοιχεία και πάλι βγαίνουν κερδισμένοι ως δήθεν Δημοκράτες. Αν θες να πληγώσεις κάποιον, λένε, χτύπα εκεί που πονάει περισσότερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι σήμερα συντάσσονται γύρω απ’ αυτόν, για ένα πράγμα μόνο ενδιαφέρονται, την εξουσία. Όταν φύγουν από το Μέγαρο Μαξίμου θα φύγουν αγκαλιά με την καρέκλα, σε μια μοντέρνα εκδοχή του Κώστα Βουτσά στο «Αγάπησα μια πολυθρόνα». Επομένως για να πληγώσεις πραγματικά κάποιον σαν αυτούς και να είσαι κερδισμένος, όχι απλά να τα σπάσεις και να χαρείς παροδικά, πολύ απλά του παίρνεις την εξουσία από τα χέρια. Στη Δημοκρατία αυτό γίνεται μόνο με την ψήφο σου στις εκλογές.

Για να καταλάβει κανείς πόσο φοβούνται την ψήφο, αρκεί να δει ότι δεν πράττουν απολύτως τίποτε για την ψήφο του απόδημου ελληνισμού. Αντίθετα, στερούν ξεδιάντροπα το δικαίωμα των Ελλήνων που ζουν στη Μ. Βρετανία να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές επικαλούμενοι το Brexit. Φοβούνται και μόνο με την ιδέα ότι κάποιοι θα πάνε να ψηφίσουν.

Καλώς ή κακώς, οι επικείμενες Εθνικές Εκλογές είναι οι κρισιμότερες. Οι κυβερνώντες έχουν αποδείξει πως δεν τους νοιάζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν τους νοιάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τους νοιάζει η βουλευτική και υπουργική καρέκλα, να ελέγχουν τα πράγματα. Γι’ αυτό και τώρα περισσότερο από ποτέ, η αποχή είναι καταδικαστέα, η χαλαρή ψήφος το ίδιο. Θες να τους «σκοτώσεις»; Η ψήφος σου θα τους στείλει εκεί που ήταν πριν 8 χρόνια και θα τους αποτελειώσει. Από τα φοιτητικά μας χρόνια, σε καδρόνια, πέτρες και μολότοφ του κόκκινου και μαύρου φασισμού, απαντάμε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Η ψήφος είναι το όπλο στη φαρέτρα του Έλληνα πολίτη που σκέφτεται, αξιολογεί και δρα. Κρατάμε το θυμό, την απογοήτευση, τη στενοχώρια, αλλά οι κάλπες είναι αυτές που θα τους στείλουν πίσω στην ανυποληψία όπου βρίσκονταν προτού αναλάβουν την εξουσία. Αυτή θα είναι η καλύτερη τιμωρία τους.

No Comments Yet

Comments are closed