Η Κρητικιά νοσηλεύτρια που ήρθε για να «πολεμήσει» τον κορωνοϊό

Ονομάζεται Άρτεμις Νικηφόρου είναι μόλις 24 χρονών και εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείου Ρεθύμνου,  ήρθε στην Θεσσαλονίκη για να «πολεμήσει» τον κορωνοϊό.  Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τον αθλητισμό ενώ  η ίδια είναι και «Σαμαρείτισσα» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Την περασμένη Παρασκευή, με συναδέλφους της από τον Ερυθρό Σταυρό, βρέθηκε μέσα στις λάσπες στη Χερσόνησο που μαστιζόταν από τις πλημμύρες.  Θα μπορούσε όπως κάθε κορίτσι της ηλικία της να κάθεται σπίτι της στον καναπέ ή ακόμα και  να βγαίνει στους δρόμους με τους «αρνητές» του Κορωναίου  και να έρχεται σε σύγκρουση με τους αστυνομικούς αλώστε είναι πολύ της μόδας τώρα, όμως η Άρτεμις δουλεύει για τον συνάνθρωπο. Από επιλογή έγινε εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού και σε πείσμα των καιρών, παραμένει.

 ο Μανώλης Ραπτάκης, ομαδάρχης του Ε.Σ, γράφει για την Άρτεμις.

«Τιμή μου… Η Άρτεμις είναι ένα νέο κορίτσι, όμορφο, γελαστό, ευγενικό. Και εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών. Την προηγούμενη Παρασκευή είμασταν μαζί στη Χερσόνησο. Σήμερα είναι στη Θεσσαλονίκη σαν νοσηλεύτρια να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του covid-19. Τιμή μου που σε γνωρίζω, που ανήκεις στο τμήμα που τυχαίνει να είμαι πρόεδρος. Δίνεις αξία και νόημα σε αυτή μου την ιδιότητα. Σε ευχαριστώ!!!»

 

No Comments Yet

Comments are closed