Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο επίκεντρο της συνάντησης Μπόικο Μπορίσοφ με τον Ιορδανό υπουργό Εξωτερικών

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, συναντήθηκε με τον Ιορδανό υπουργό Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι, στη Σόφια, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο κ. Μπορίσοφ δήλωσε ότι η Ιορδανία είναι σημαντικός εταίρος της Βουλγαρίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
Ο διάλογος επικεντρώθηκε στη Διαδικασία της Άκαμπα, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2015 στην ομώνυμη ιορδανική πόλη, με πρωτοβουλία του βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ Β’, για την ενίσχυση της διεθνούς και περιφερειακής συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας, της ριζοσπαστικοποίησης και του εξτρεμισμού.
Ο κ. Μπορίσοφ δήλωσε ότι η Σόφια εκτιμά ιδιαίτερα τις πρωτοβουλίες του βασιλιά της Ιορδανίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το σημαντικότερο μέρος των οποίων είναι οι συναντήσεις στο πλαίσιο της Διαδικασίας της Άκαμπα. Είπε ότι η Βουλγαρία είναι πρόθυμη να εξετάσει πιθανές μορφές συνεργασίας με τη Διαδικασία της Άκαμπα στο πλαίσιο άλλων μορφών όπως η Συνεργασία Νοτιοανατολικής Ευρώπης ή η Διαδικασία του Βερολίνου.
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός σημείωσε τον ρόλο της Ένωσης για τη Μεσόγειο, η οποία έγινε ένα σημαντικό βήμα για πολιτικό και οικονομικό διάλογο σχετικά με την περιφερειακή εταιρική σχέση. Η Ένωση για τη Μεσόγειο προεδρεύεται από από τον Σαφάντι.
Ο κ. Μπορίσοφ και ο κ. Σαφάντι εξέτασαν επίσης τρόπους ενίσχυσης των διμερών εμπορικών, οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων και δημιουργίας στενότερων επαφών μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών.
Ο κ. Σαφάντι είναι ο πρώτος υπουργός Eξωτερικών της Ιορδανίας που επισκέφθηκε ποτέ τη Βουλγαρία.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed