Η απάντηση Χαρδαλιά στα «ποσταρίσματα» ότι δεν τήρησε τα μέτρα στον Εχίνο

Ξεκινώντας την ενημέρωσή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο χωριό Εχίνος, το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χαρδαλιάς «ενημερώθηκα σε μία πολύ γρήγορη σύσκεψη λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου», αναφερόμενος με αυτόν τον τρόπο στο ότι δεν ήταν εφικτό στην αίθουσα όπου πραγματοποιείτο η σύσκεψη να τηρηθούν τα μέτρα λόγω ακαταλληλότητας, πράγμα που άλλωστε είναι εμφανές και στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα και σε ιστοσελίδες, όπου πολλοί του άσκησαν προσωπική κριτική (για ποιον ακριβώς λόγο;τα μέτρα τηρήθηκαν στο χρόνο που χρειάστηκε δηλαδή σε μία ενημερωτική σύσκεψη που έγινε γρήγορα).

 

 

 

Στη συνέχεια, απαντώντας σε άλλη ερώτηση αναφέρθηκε εκτενώς στις κριτικές λέγωντας τα εξής:

Σήμερα είχαμε έναν μαραθώνιο. Καθημερινά δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό με τους συναδέλφους στην Πολιτική Προστασία, δουλεύουμε πάνω από ωράρια, πάνω από συνθήκες, πάνω από δυνατότητες ξεκούρασης.Δεν μπορώ άλλο αυτήν την μεμψιμοιρία. Σήμερα κυκλοφόρησε μία φωτογραφία από τη σύσκεψη στον Εχίνο, την είδα λίγο πριν μπω μέσα,όπου η φωτογραφία είναι τη στιγμή που ήταν μέσα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τράβηξαν για λίγο πλάνα και αμέσως μετά βγήκαν έξω. Όλοι φορούσαμε γάντια, μάσκες όλοι πλύναμε τα χέρια μας μετά, είχαμε αντισηπτικά κτλ. Η απόσταση μπορεί να μην ήταν δύο μέτρα, ήταν ενάμιση, αλλά την ώρα της μάχης, και βεβαίως πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, αλλά την ώρα της μάχης, όσοι είμαστε σε αυτό το μέτωπο, πρέπει αν εργαζόμαστε πολύ γρήγορα και σκληρά για να φέρνουμε αποτέλεσμα. Ας μην προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την είδηση μέσα από μια διαδικασία την οποία όλοι υπηρετούμε με έμφαση και συνέπεια στο σκοπό.

 

Νωρίτερα από τον Εχίνο,σε ό,τι αφορά την καραντίνα στην οποία έχουν τεθεί, σε Ξάνθη και Ροδόπη, φοιτητές που έχουν επιστρέψει από την Τουρκία, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως «δεν κάνουμε τίποτα άλλο απ’ ό,τι κάνουμε σε όλη την Ελλάδα» και εξήγησε: «Πριν από τρεις ημέρες, τα παιδιά που φέραμε για επαναπατρισμό από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, όλα βρίσκονται σε καραντίνα, σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Στα παιδιά (σ.σ. σε Ξάνθη και Ροδόπη) υπάρχουν σήμερα τέσσερα συνεργεία που έχουν έρθει από την Αθήνα με ελικόπτερο, θα γίνουν τα απαραίτητα τεστ, αύριο θα βγουν τα τεστ (αποτελέσματα) και αυτοί που είναι θετικοί θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο, εκείνοι που είναι αρνητικοί τους δίνουμε τη δυνατότητα να παραμείνουν αν θέλουν στο ξενοδοχείο ή να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Όσοι είναι από τον Εχίνο, όμως, και αν είναι αρνητικοί θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο εφόσον θέλουν, γιατί όταν μιλάμε για καραντίνα σημαίνει κανείς δεν μπαίνει, κανείς δεν βγαίνει».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα παραταθεί η καραντίνα στον Εχίνο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι «οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις στη διαχείριση των κρίσεων φέρνουν λάθος αποτελέσματα» και σημείωσε πως «κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα, κάθε μέρα εκτιμάμε, μαζί με τους γιατρούς και το επιστημονικό προσωπικό τα δεδομένα της περιοχής και παίρνουμε τις σχετικές αποφάσεις. Βήμα βήμα, λοιπόν, ο Εχίνος έχει ακόμα μέρες να ολοκληρώσει το δεκατετραήμερό του. Σε κάθε περίπτωση, όποιες αποφάσεις παίρνουμε είναι για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη δημόσια υγεια, ειδικά την υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται σε καραντίνες και όλων των άλλων κοινωνιών που βρίσκονται γύρω απ’ αυτές».

 

 

 

πηγή φωτό : ΑΜΠΕ, evrosonline.gr

No Comments Yet

Comments are closed