Η αντίδραση Ταχιάου στις δηλώσεις του υπ. Εθνικής Άμυνας για τη συμφωνία των Πρεσπών

Το δικό του μήνυμα στέλνει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» Νίκος Ταχιάος μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλου για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Ταχιάος τονίζει μεταξύ άλλων ότι «είναι αναμφίβολο ότι αποτελεί υποχρέωση ενός κράτους να τηρεί απαρεγκλίτως τις διεθνείς συμφωνίες. Ότι όμως, αν μια μέχρι χθες «άθλια» συμφωνία «…εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, … θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον…», μου μοιάζει τόσο αδέξια και κακόηχη διατύπωση, όσο επικίνδυνα αφελής είναι και η διαδεδομένη άποψη πως ο κομμουνισμός είναι το καλύτερο σύστημα, αλλά δεν εφαρμόζεται σωστά».

«Ανήκω στους πολιτευόμενους της συντηρητικής παράταξης, κεντροδεξιάς, δεξιάς, όπως θέλετε πείτε την, που με προσωπικό κόστος, ουδέποτε ξεπέρασα στο Μακεδονικό τις διατυπώσεις εκείνες που θεωρώ ότι αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές διαστάσεις του. Για μένα, η συνέπεια και η ακρίβεια αποτελούν στάση ζωής. Άλλωστε, είμαι μηχανικός, δεν έχω την εκπαίδευση της διασταλτικής προσέγγισης του νομικού» αναφέρει.

Και ο κ. Ταχιάος καταλήγει: «Για τον λόγο αυτόν σας συνιστώ λοιπόν, εκεί στην Αθήνα, να φροντίσετε να διαψεύσετε αυτό που υποστηρίζω εδώ και καιρό, πως οι Πρέσπες απειλούν πρωτίστως να στοιχειώσουν την εσωτερική πολιτική σκηνή. Κι ακόμα είμαστε στο ξεκίνημα».

No Comments Yet

Comments are closed