H συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με κιμά και λαχανικά!

Πεντανόστιμη!

Η μακαρονάδα με κιμά με προσθήκες που ενισχύουν τον ήδη πληθωρικό, γευστικό της χαρακτήρα.

Μερίδες:4-5 Διαβάστε παρακάτω…

Χρόνος προετοιμασίας:15′
Χρόνος μαγειρέματος:45′
Έτοιμο σε:60′

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Σιμόνη Καφίρη
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
γραβιέρα Σαν Μιχάλη Σύρου, τριμμένη
Για τον κιμά
400γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη, σε τετραγωνάκια
1 πιπεριά κόκκινη, σε τετραγωνάκια
2 κολοκυθάκια φρέσκα, σε κυβάκια
2 φλιτζάνια μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κυβάκια
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
400γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη ή κονκασέ
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Διαδικασία
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα.

Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, σοτάρετε μερικά λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συνεχώς και σβήνετε με το κρασί. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε την ντομάτα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Κατόπιν ανακατεύετε το μαϊντανό.

 

Βράζετε στο μεταξύ το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το σουρώνετε, το βάζετε σε βαθιά πιατέλα ή μπολ, το ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος και λίγο τριμμένο τυρί.

Ρίχνετε από πάνω τον πολύχρωμο κιμά και σερβίρετε χωρίς καθυστέρηση με τριμμένο τυρί, σερβιρισμένο ξεχωριστά.

Tips
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

Πηγή: Οlivemagazine.gr/ Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Αντωνία Κατή

No Comments Yet

Comments are closed