Γλυκό ψυγείου με μαύρη και λευκή σοκολάτα

Τι θα χρειαστείτε

200 γρ. ‏λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια

570 ml ‏κρέμα γάλακτος

300 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια

2 ‏μεγάλα ασπράδια αβγών

Τι πρέπει να κάνετε

Λαδώστε μια μακρόστενη φόρμα 22×12 εκατοστών περίπου και απλώστε μια λωρίδα λαδόκολλα στη βάση.

Λιώστε σε μπεν μαρί τη μαύρη σοκολάτα. Μόλις λιώσει εντελώς κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε σταδιακά τα 370 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.

Όση ώρα λιώνει η σοκολάτα σε μπεν μαρί, χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτετε και αυτά στο μείγμα της μαύρης σοκολάτας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Λιώστε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς.

Εν τω μεταξύ, χτυπήστε με το μίξερ χειρός τα υπόλοιπα 200 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να πετύχετε μια σφιχτή σαντιγί.

Προσθέστε απαλά τη σαντιγί στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και χτυπήστε τη μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.

Στη συνέχεια, στρώστε το μισό μείγμα της σκούρας σοκολάτας στον πάτο της φόρμας, συνεχίζετε στρώνοντας από πάνω προσεκτικά και αργά όλη τη λευκή κρέμα σοκολάτας και τελειώστε με τη στρώση μαύρης σοκολάτας προσέχοντας να μη χαλάσετε τη λευκή.

Βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, την αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή: sintayes.gr

No Comments Yet

Comments are closed