Γκοφρέτες ψυγείου με άνθος αραβοσίτου

από Team MyPortal.gr
sms

Υλικά

  • 1 φακελάκι κρέμα άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα
  • γάλα (όσο αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου)
  • ζάχαρη (όση αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου)
  • 300 γρ. γκοφρετάκια με επικάλυψη σοκολάτας (π.χ. σοκοφρετίνια, Amaretti, Vienna)
  • 100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

Διαδικασία

Φτιάχνουμε την κρέμα ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, προσθέτοντας όσο γάλα και όση ζάχαρη χρειάζεται. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά, την καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Σπάμε τα 250 γρ. γκοφρετάκια σε μικρότερα κομμάτια, εφόσον χρειάζεται, και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο, γυάλινο μπολ (διαμέτρου 22 εκ. και ύψους 10 εκ.). Τα «χτίζουμε» έτσι ώστε να καλύψουμε, όσο γίνεται, τον πάτο και τα πλαϊνά του μπολ.

Ανακατεύουμε μερικές φορές την κρύα κρέμα ώστε να αφρατέψει και τη ρίχνουμε πάνω από τα γκοφρετάκια. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την κουβερτούρα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.

Σερβίρουμε με μεγάλες κουταλιές, αφού γαρνίρουμε με τα 50 γρ. γκοφρετάκια που έχουν περισσέψει.

Μυστικά:

  • Το γλυκό γίνεται με όποια γεύση κρέμας προτιμάμε.
  • Επιλέγουμε γκοφρετάκια με επικάλυψη γιατί αυτή τα εμποδίζει να πανιάσουν όταν πέσει από πάνω η κρέμα.
  • Τα πλαϊνά του μπολ δεν μπορούν να καλυφθούν μέχρι πάνω με γκοφρετάκια. Τα σπρώχνουμε, ρίχνοντας την κρέμα ώστε να μην συγκεντρωθούν όλα στον πάτο.

πηγή: gastronomos.gr