Γήπεδο 35.000 θέσεων στον Παναθηναϊκό – Οι συζητήσεις για το δάνειο και ο μεγάλος επενδυτής

Συμφωνία κυβέρνησης και Παναθηναϊκού φέρεται να υπάρχει για την ανέγερση νέου γηπέδου στο Γουδί για το τριφύλλι, σε ένα έργο, το οποίο αναμένεται να φτάσει σε κόστος τα 45 εκατομμύρια ευρώ.

Ένα γήπεδο τελευταίας τεχνολογίας, χωρητικότητας 35.000 θέσεων βλέπει ο Παναθηναϊκός στο Γουδί, στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της αεροπορίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Goal», το θέμα της χρηματοδότησης είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το 60% του έργου θα χρηματοδοτηθεί από την Alpha Bank, με την αμερικανική εταιρεία Χέινς να παίζει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς ενδιαφέρεται για το εμπορικό κέντρο του Μπάμπη Βωβού στο Βοτανικό το οποίο εδώ και 1,5 χρόνο έχει περιέλθει στην κατοχή της Alpha Bank.

H τράπεζα από την πλευρά της ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση προκειμένου να βγάλει εκτός το εμπορικό κέντρο από τη Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό, καθώς έχει στα χέρια της μία εξαιρετική οικονομική προσφορά από την Χέινς για να δημιουργήσει το μεγαλύτερο εμπορικό της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει ήδη επαφές με επενδυτή από το εξωτερικό προκειμένου να συμμετάσχει στο πρότζεκτ στο Γουδί. Τ ο δάνειο το οποίο θα εκδώσει η Alpha Bank αναμένεται να είναι διάρκειας 20 ετών και η αποπληρωμή του θα γίνεται μέσω δέσμευσης μέρους των εσόδων της ΠΑΕ.

No Comments Yet

Comments are closed