Γιουτίκας: Να μεταφερθούν τα διόδια από τα Μάλγαρα στο Κλειδί Ημαθίας

Η μετατόπιση του σταθμού διοδίων των Μαλγάρων κοντά στο ύψος του Κλειδίου Ημαθίας, επί της ΠΑΘΕ αποτελεί τη μόνη λύση, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, προκειμένου όπως υποστηρίζει να μην αποκλειστούν οι κάτοικοι του δήμου Δέλτα από τα πρόσθετα πλευρικά διόδια που θα μπουν σε Χαλάστρα και Μάλγαρα.

Ο κ. Γιουτίκας τόνισε ότι η πρόταση αυτή δεν είναι καινούρια καθώς από το 1998 οι δήμοι της περιοχής είχαν προτείνει τη μετατόπιση των διοδίων προς το Κλειδί. «Βάζοντας πλευρικά διόδια στην είσοδο και την έξοδο των Μαλγάρων, όπως και στην είσοδο της Χαλάστρας, οι περίπου 15.000 μόνιμοι κάτοικοι Μαλγάρων, Κυμίνων και Χαλάστρας, οι οποίοι καθημερινά πηγαινοέρχονται στη Θεσσαλονίκη για τις δουλειές τους και τις υποθέσεις τους θα επιβαρυνθούν σημαντικά οικονομικά».

«Είναι αδιανόητο για μια διαδρομή μόλις 18 χλμ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι κάτοικοι της περιοχής να πληρώνουν διόδια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιουτίκας.

No Comments Yet

Comments are closed