Γιορτή Χριστουγέννων στην Αριστοτέλους- Ανάβει το δέντρο- Μουσικοί στα παράθυρα της πλατείας & η Πρωτοψάλτη επί σκηνής!

Ξεκινούν σήμερα επισήμως με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στην Πλατεία Αριστοτέλους οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Στις 19.00 το απόγευμα η  στην Πλατεία Αριστοτέλους θα μετατραπεί σε μία μαγευτική μουσική πανδαισία καθώς μουσικοί θα γεμίσουν τα παράθυρα των διατηρητέων πανέμορφων κτιρίων της ενώ στη σκηνή θα βρεθεί η Άλκηστις Πρωτοψάλτη που με τα τραγούδια της αλλά και άλλες μουσικές  μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης θα σημάνει την έναρξη των «μαγεμένων Γιορτών» για φέτος στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου Θεσσαλονίκης, η γιορτή θα αρχίσει με το σάλπισμα από τις τρομπέτες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσει εμφάνιση του συνόλου Piandaemonium με 6 πιάνα με ουρά επί σκηνής και 12 διακεκριμένους πιανίστες.

Στην συνέχεια και σε σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου θα απολαύσουμε άριες και μελωδίες από τέσσερις λυρικές τραγουδίστριες.

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει από τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα με τους ήχους της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά τη σκυτάλη παίρνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη για να πατήσει την «Σκανδάλη» και να σκορπίσει «Το χειροκρότημα» στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Ρόλο παρουσιαστή έχει αναλάβει ο Σάκης Τανιμανίδης.

Την Ορχήστρα διευθύνει η αρχιμουσικός Λίζα Ξανθοπούλου.

Ποικίλες δράσεις για τα παιδιά θα λάβουν χώρα από τις 6 έως τις 7 μ.μ. με το χριστουγεννιάτικο εργαστήρι παπιγιόν.

Την επομένη, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00, φωταγωγούμε το Δέντρο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην Πλατεία Δικαστηρίων όπου και θα ακολουθήσει συναυλία της Josephine.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Σωτήρης Καλυβάτσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

φωτό: Alphatv
No Comments Yet

Comments are closed