Ας γίνουμε από οπαδοί φίλαθλοι…

Hταν οι εποχές που το Καυταντζόγλειο και η Τούμπα ήταν γεμάτες. Τις δεκαετίες του ’70 και του ‘80 στις κερκίδες των γηπέδων της Θεσσαλονίκης μαζεύονταν πάνω από 40.000 κόσμος, που έρχονταν για να δουν τους ήρωες της εποχής. Τον Βασίλη Χατζηπαναγή, τον Γιώργο Κούδα, τον Σταύρο Σαράφη και στο Χαριλάου τον Νίκο Χρηστίδη. Μαζί και τα πιτσιρίκια και τα μικρά παιδιά που εκείνα τα χρόνια πήγαιναν στα γήπεδα και το ευχαριστιόντουσαν.

Τα χρόνια πέρασαν και οι κερκίδες άδειασαν. Η αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου έπεσε, οι καλοί ποδοσφαιριστές έγιναν όλο και λιγότεροι και το κυριότερο ήταν ότι τα μικρά παιδιά εξαφανίστηκαν από τα στάδια. Μέσος όρος θεατών στην περσινό πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής; Κάτι λιγότερο από 3.900 σε κάθε αγωνιστική!

Πολλά τα γιατί, που δεν είναι της ώρας να αναλυθούν. Αύριο Παρασκευή πραγματοποιούνται οι εκλογές στην ΕΠΟ, την οποία πολλοί θεωρούν ως το βασικό πρόβλημα που οδήγησε το ελληνικό ποδόσφαιρο στα «κακά χρόνια». Και το Σάββατο αρχίζει το πρωτάθλημα με τέσσερις ομάδες να είναι τιμωρημένες να παίξουν τα εντός έδρας παιχνίδια τους χωρίς κόσμο. Επειδή πέρσι οι οπαδοί τους δεν είχαν σωστές συμπεριφορές…

Οι ειδικοί του ποδοσφαίρου λένε ότι το πρόβλημα της βίας λύνεται στην Ελλάδα μέσα σε λίγες ώρες. Αρκεί να το αποφασίσουν οι παράγοντες και οι πρόεδροι των μεγάλων ομάδων. Δε νομίζουμε ότι  τα πράγματα είναι τόσο απλά. Γιατί όλοι πλέον είναι πολύ καχύποπτοι. Και γιατί  όλα αυτά τα χρόνια έγιναν πολλές αδικίες. Και οι αδικημένοι δεν είναι εύκολο να τις ξεχάσουν.

Μακάρι το φετινό πρωτάθλημα να είναι καλύτερο. Και πιο αξιόπιστο. Και σε αυτό μπορούμε να συνεισφέρουμε όλοι μας. Οι ποδοσφαιριστές, οι κρατούντες τα ηνία του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι διαιτητές, οι παράγοντες αλλά και ο κόσμος. Δηλαδή εμείς οι ίδιοι.  Που από οπαδοί πρέπει να γίνουμε φίλαθλοι…

-ο νεολαίος-

 

 

No Comments Yet

Comments are closed