Γιατί ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν πρέπει να είναι persona non grata για τους ΠΑΟΚτσήδες

Ο αθλητισμός έχει αποδειχθεί πως επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τη ζωή της χώρας μας και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των Ελλήνων. Πολύ περισσότερο τώρα που τα πράγματα είναι έτσι και αλλιώς τεταμένα.
Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εμπιστεύτηκε τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού σε έναν από τους πιο στενούς του συνεργάτες στη Νέα Δημοκρατία, τον οποίον εμπιστεύεται απόλυτα, γνωρίζοντας και ο ίδιος πως ο συγκεκριμένος τομέας θέλει ιδιαίτερο χειρισμό και αποφυγή τεταμένων ενεργειών που οξύνουν τα πάθη.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι δηλωμένος οπαδός του ΟΦΗ ως βέρος Κρητικός και δη κάτοικος Ηρακλείου. Παρακολουθεί στενά τα ποδοσφαιρικά έχει βρεθεί στην Τούμπα για αγώνα του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Μπενφίκα για τα προκριματικά του Champions League.
Σε μια εποχή που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή της δράσης του και της αγωνιστικής του παρουσίας, έχοντας κατακτήσει αήττητος το πρωτάθλημα αλλά και το τρίτο σερί κύπελλο είναι – κατά την άποψη μου- υπερβολικό το λιγότερο να ανησυχούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για τον νέο υφυπουργό, φωτογραφίες του οποίου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.
Ο ΠΑΟΚ είναι πανίσχυρος, έχει μακράν την καλύτερη ομάδα, έχει έναν πανίσχυρο οικονομικά ιδιοκτήτη, έχει καλούς ποδοσφαιριστές, είναι και πάλι το πρώτο φαβορί και κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν είναι σε θέση να του φράξει το δρόμο.
Είναι υπερβολική και σε κάθε περίπτωση βιαστική η υστερία που παρατηρώ στα social media κατά του νέου υφυπουργού Αθλητισμού, με αναδημοσίευση της ίδιας φωτογραφίας. Πιστεύω οτι αυτές οι αναφορές αδικούν τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, ενός πολύ επιτυχημένου επιχειρηματία, ο οποίος πλέον παίζει επί ίσοις όροις στο επιχειρηματικό τραπέζι της χώρας μας. Είναι πλέον ισότιμος παίκτης με όλους αυτούς που θεωρούνται ανίκητοι έως τώρα.
Ο Ιβαν Σαββδης ήρθε για να μείνει και ο ΠΑΟΚ δεν είναι άπλα ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος. Είναι κάτι περισσοτερο εκφραζοντας έναν κόσμο που τον λατρεύει και είναι έτοιμος να θυσιαστεί για αυτόν. Ο ΠΑΟΚ εκφράζει μια τεράστια μάζα, έναν λαό έτοιμο που κανείς δεν τον θέλει απέναντι του. Και πολύ περισσότερο η νέα κυβέρνηση.
Σαφώς και τα πνεύματα είναι τεταμένα μεταξύ των παραγόντων κυρίως των «μεγάλων» ΠΑΕ. Οι σχέσεις των προέδρων δεν είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και αυτό φοβίζει η αλήθεια είναι.
Ο Αυγενάκης εμφανίζεται πιο ενωτικός, δεν θεωρείται persona non grata και αυτό πρέπει να το σημειώσουμε σε όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που ανησυχούν. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ο ΠΑΟΚ του Ιβαν Σαββίδη είναι ένα τεράστιο μέγεθος που επαναλαμβάνω δεν μπορείς να μην τον υπολογίζεις.
Εξακολουθώ και πιστεύω πώς ο Λευτέρης Αυγενάκης, που γνωρίζει τα της Θεσσαλονίκης, (έχει τους ανθρώπους του εδώ) είναι σε θέση να χειριστεί με δίκαιο τρόπο τα αθλητικά δρώμενα. Ο ΠΑΟΚ του Ιβαν Σαββίδη, δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί. Τονίζω και πάλι μόνο ένας αφελής επιζητεί ρήξη και σύγκρουση με τον ΠΑΟΚ.
Όσον αφορά τις συμφωνίες της ΕΡΤ με ΠΑΕ της super league (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ) έχει ενδιαφέρον να δουμε πως θα το χειριστεί η νέα κυβέρνηση, καθώς οι τρεις συμφωνίες δεν είχαν υπογραφεί, πριν αλλάξει χέρια η κυβέρνηση. Και σημαίνοντα ρόλο, φυσικά, σε ό,τι έχει να κάνει με την ΕΡΤ, θα έχει ο Κωνσταντίνος Ζούλας, ο οποίος ανακοινώθηκε ως ο διευθυντής του γραφείου Τύπου. Και ας μην λησμονήσουμε και την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων που αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον, η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων είναι γεγονός, με τη Super League 1 και τη Super League 2 να δημιουργούνται, ενώ η Football League θα είναι στην πραγματικότητα η Γ’ Εθνική κατηγορία. Για να προχωρήσει αυτό το σχέδιο ενεπλάκη και η ΕΡΤ, στην οποία έχουν καταλήξει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League 2

No Comments Yet

Comments are closed