Γιατί έγινε ο συνδυασμός «Ενωμένοι για μια Σύγχρονη Τούμπα»

Τσιαπακίδης Κώστας

του Κώστα Τσιαπακίδη

Πρόεδρος Δ' Δημοτικής Κοινότητας

O νέος Νόμος “Κλεισθένης” με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές στις 26 Μαίου μας έδωσε μια νέα δυνατότητα, την ευκαιρία για αυτόνομη, ανεξάρτητη και αδέσμευτη συμμετοχή.

Από τα μέσα του 2018 είχα την σκέψη για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κοινοτικού Συνδυασμού και αυτόν τον προβληματισμό άρχισα να τον συζητώ με φίλους και συνδημότες. Σύντομα βρεθήκαμε πολλοί, που αρνούμενοι να συμβιβαστούμε με προηγούμενα μοντέλα διοίκησης και άλλες επιλογές διαθέτοντας άποψη, θέσεις και προτάσεις για την αντιμετώπισή των θεμάτων της καθημερινότητας με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σεβασμό σε όλους, γυρίσαμε σελίδα ενώσαμε τις δυνάμεις μας και δημιουργήσαμε τον Συνδυασμό “Ενωμένοι για Σύγχρονη Τούμπα”

Με βάση το σημαντικό έργο που αναγνωρίστηκε και πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, γνωρίζοντας σε βάθος τα προβλήματα της Κοινότητας, αφήνοντας πίσω τακτικές διχασμού, προσωπικών συγκρούσεων, συνδιαλλαγών και σκοπιμοτήτων θα ενώσουμε την κοινωνία ουσιαστικά και δυναμικά με προοπτική και ελπίδα μέσα από συλλογικές διαδικασίες, από ενεργούς δημότες με κοινωνικές ευαισθησίες και αγωνίες διαφορετικών πολιτικών, ιδεολογικών και κοινωνικών αναφορών.

Με την πρωτοβουλία μας αυτή, φιλοδοξούμε να καταστήσουμε τους δημότες πρωταγωνιστές, να συν-διαμορφώσουμε μαζί τους το μέλλον. Αγωνιζόμαστε, σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και βάζουμε γερά θεμέλια για το μέλλον. Μέσα από ειλικρινή διάλογο καλούμε τους νέους ανθρώπους, να έρθουν μαζί μας, να πλάσουμε το όραμα του μέλλοντος, που τους ανήκει και να πρωτοστατήσουν στην υλοποίηση. Θα κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και όλοι μαζί να προχωρήσουμε για το καλό όλων μας. Είναι η στιγμή να περάσουμε στα έργα και επιλέξαμε να δράσουμε μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης, που αποδεδειγμένα είναι ο θεσμός, που αποτελεί τον βασικό μοχλό σχεδιασμού και υλοποίησης της τοπικής ανάπτυξης, σε συνεργασία πάντα με τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις και τους ενεργούς πολίτες. Είμαστε εδώ γιατί οραματιζόμαστε τη «Σύγχρονη Τούμπα».

Στην νέα πορεία θα επιδιώξουμε να συνθέσουμε δημιουργικά την αυτοδιοικητική εμπειρία των παλαιότερων με τον ενθουσιασμό και τη διάθεση για προσφορά των νεότερων, στο νέο ρόλο των Κοινοτήτων. Να ενεργοποιήσουμε την συλλογική συμμετοχή των δημοτών και τις κοινωνικές δυνάμεις που «κρύβονται» στους πολιτιστικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς και άλλους Συλλόγους στηρίζοντας τις δράσεις τους και ενισχύοντας το «στίγμα» τους στην τοπική κοινωνία. Να «θωρακίσουμε» το φυσικό μας περιβάλλον, καθιστώντας το προσβάσιμο σε όλους τους δημότες, προκειμένου να το απολαμβάνουν στην καθημερινότητά τους. Θα στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα και με προσπάθειες προσέλκυσης νέων επιχειρήσεων, κτίζοντας μια διαχρονική σχέση αμοιβαίας ωφέλειας, με την εφαρμογή όλων των κανονιστικών αποφάσεων που πρέπει να γίνονται σεβαστοί για την ευταξία και νομιμότητα. Θέλουμε να δώσουμε πραγματική φωνή στον δημότη, μέσα από τις τακτικές συνελεύσεις στις γειτονιές, την ενίσχυση των συμμετοχικών θεσμών και τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων. Θέλουμε την απόδοση όλων των ανοιχτών χώρων και κτηρίων στην Κοινότητα (ΥΦΑΝΕΤ, πρώην Στάβλοι) για την αξιοποίηση τους προς όφελος των δημοτών και την αξιοποίηση των Ρεμάτων για διάφορες χρήσεις. Την αρχαιολογική, τουριστική αξιοποίηση, ανάδειξη και απόδοση του Λόφου της Τούμπας και της γύρω περιοχής. Σε ότι αφορά μεγάλα έργα την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών διανοίξεων οδών, συγχρόνως με τεχνικά έργα ήπιας ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον που θα βελτιώσουν το αστικό περιβάλλον. Με την κίνηση μας αυτή διεκδικούμε την Τούμπα αντάξια της ιστορίας της, των αγώνων της για δημοκρατία και αξιοπρέπεια.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 ως νέα Διοίκηση, σεβαστήκαμε την θέληση των δημοτών και μείναμε πιστοί στις προεκλογικές και πολιτικές μας δεσμεύσεις και έτσι πορευτήκαμε. Με πλήρη διαφάνεια και παρ’ όλες τις αντιξοότητες, καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας τα καθήκοντά μας μη υποκύπτοντας σε λαϊκισμούς, προσωπικούς σχεδιασμούς, σκοπιμότητες και διαστρεβλώσεις. Οι Απολογισμοί μας έχουν θετικό πρόσημο, με δεκάδες περιπτώσεις έργων, δράσεων και παρεμβάσεων.

Αποδείξαμε με την πολιτική μας στάση ότι όταν λειτουργούμε συλλογικά καταφέρνουμε πολλά. όπως χαρακτηριστικά η λειτουργία του “Φιλοξενείου” στους χώρους των πρώην Στάβλων και η ένταξη-αποδοχή του πλέον στον κοινωνικό ιστό, η επίλυση του θέματος των Κοιμητηρίων Μαλακοπής, η αφή της Ολυμπιακής φλόγας σε δύο χρονιές ως το γεγονός που πραγματοποιήθηκε μοναδικά σε Δημοτική Κοινότητα σε όλη την Ελλάδα με την αποδοχή της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Επιτροπής, η πετυχημένη λειτουργία για δύο συνεχόμενες χρονιές του Χριστουγεννιάτικου χωριού, τις δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις εκδηλώσεις για την νεολαία με την ετήσια βράβευση αριστούχων και τα πάρτι μέχρι την Θρησκευτική εκδήλωση συνάντησης Επιταφείων και πολλά άλλα. Δεκάδες οι αναφορές σε δράσεις, έργα και παρεμβάσεις. Εκτεταμένες κλαδεύσεις, εργασίες σε πάρκα και Παιδικές Χαρές με επισκευές και αδειοδοτήσεις τους, σε επισκευές πεζοδρομίων, η υλοποίηση κατασκευής τριών ελεύθερων χώρων στάθμευσης και το πιο πρόσφατο το έργο των Σχολικών Δακτυλίων. Ξεχωριστό κεφάλαιο η συνεργασία και υποστήριξη των Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων. Στην κοινωνική πολιτική στηρίξαμε τους οικονομικά ασθενείς συνδημότες, με δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής με διανομές τροφίμων ή άλλες πρωτοβουλίες και θα τις διευρύνουμε συνεχίζοντας τις δράσεις αυτές.

Δεν διστάσαμε, ούτε θα διστάσουμε στο μέλλον, να υιοθετήσουμε απόψεις και προτάσεις εφόσον θεωρούμε ότι είναι προς το συμφέρον των δημοτών.

Όμως τις μέρες αυτές εμφανίζεται και πάλι η “πολιτική” ασθένεια της εύκολης ανέξοδης κριτικής περί «απραξίας» ειδικά από περιφερόμενους υποψηφίους συμβούλους , νεόκοπους πολιτικούς με αναφορά στην Τούμπα που ενώ την προηγούμενη περίοδο είχαν ηχηρή απουσία σήμερα είναι τιμητές προτάσεων και δράσεων παρόλο που πάντα αντιδρούσαν σε μια προσπάθεια ακύρωσης για έργα και πρωτοβουλίες.

Εμείς απαντούμε προσωπικά και καθημερινά με το έργο μας και με διάλογο ως στοιχείο πολιτικού πολιτισμού.

Είμαστε εδώ με ένα προοδευτικό αυτοδιοικητικό μέτωπο με την καλύτερη ομάδα η οποία είναι προσωπικές μου επιλογές πρόσωπα καταξιωμένα στην τοπική κοινωνία και ενεργοί πολίτες στις γειτονιές μας. Άξιοι και ικανοί με όρεξη και ανιδιοτελή διάθεση για προσφορά. Είμαστε εδώ με ένα προοδευτικό ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό μέτωπο με την καλύτερη ομάδα.

Πρέπει να θυμίσω ότι την Κυριακή ψηφίζουμε για τις Κοινότητες, ψηφίζουμε για τις γειτονιές μας. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ξεχωριστή και αυτόνομη κάλπη και έχουμε δυνατότητα να επιλέξουμε ανεξάρτητα τον Δήμαρχο και ανεξάρτητα το Κοινοτικό Συμβούλιο με δύο (2) σταυρούς προτίμησης, στο Β΄ Εκλογικό Τμήμα και στην τέταρτη κάλπη. Επίσης στο ψηφοδέλτιο δεν υπάρχει επικεφαλής, άρα όλοι οι υποψήφιοι Σύμβουλοι χρειάζονται σταυρό.

Ενωμένοι για Σύγχρονη Τούμπα” . Γιατί ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε την ελπίδα, σε δημιουργικότητα, σε πράξη. Η δύναμη της Τούμπας είναι η δύναμη της συνεργασίας, της συμμετοχής, της αποφασιστικότητας, της ευθύνης, της αλληλεγγύης, της έμπνευσης των κατοίκων της.

 

No Comments Yet

Comments are closed