Γιατί δεν αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη μας;

Υπάρχουν δυνάμεις στην πόλη μας που δεν χάνουν την ευκαιρία να αποδείξουν πως η Θεσσαλονίκη πρέπει να παραμείνει «χωριό» και να μην κάνει βήματα μπροστά. Το έχουμε ζήσει και πληρώσει ακριβά αρκετές φορές έως σήμερα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι υποδομές σε όλα τα επίπεδα έχουν φθίνουσα πορεία τα τελευταία 20 χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός των οποίων έργων που αφορούν την πόλη μας, είναι τόσο πρόχειρος που τα έργα καταρρέουν στην εξέλιξη και φυσικά ποτέ δεν τελειώνουν στην ώρα τους.
Ανάλογο παράδειγμα, είναι η κατασκευή των ανισόπεδων κόμβων στην εσωτερική περιφερειακή δυτικά. Η ολοκλήρωση τους, κατέληξε στα δέκα αντί στα τέσσερα χρόνια.
Ας μην μιλήσουμε για τις συγκοινωνίες ή το μέτρο, όπου ο πρωταρχικός στόχος δεν είναι η ολοκλήρωση του έργου αλλά η πολιτική κόντρα.
Αν είναι σωστό ή όχι να παραμείνουν ή να αποσπαστούν, είναι πολύ αργά να το συζητάμε. Πέρα και πάνω από όλα, το έργο πρέπει να τελειώσει. Η προσφυγή για την απομάκρυνση των αρχαίων φέρνει σε πρώτη φάση την εντύπωση πως ας εκτροχιαστεί το έργο, θα υπάρξει πολιτικό όφελος εναντίον της σημερινής κυβέρνησης και όλα καλά.
ΟΧΙ, δεν είναι όλα καλά.
Αυτήν την πόλη θα την σκεφτεί κάποιος;
Κανένας εγωισμός, καμία πολιτική σκοπιμότητα, καμία Θεσσαλονίκη.
Αναφέρομαι σε αυτό, διότι το ζητούμενο είναι ένα. Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί.
Αν κάνουμε μια βόλτα στην παραλία μας, θα δούμε ένα κατεστραμμένο deck, το οποίο αντικαταστάθηκε πρόσφατα. Αν πάμε στην Καμάρα, θα δούμε γραμμένα τα πλαϊνά τοιχώματα από το παρτέρι, τα οποία καθαρίστηκαν πρόσφατα.
Θέλουμε την πόλη μας Ευρωπαϊκή;
Θέλουμε μια όμορφη Θεσσαλονίκη;

 

No Comments Yet

Comments are closed